DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

8 Mart’ta Kadın Dayanışması 

8 Mart’ta Kadın Dayanışması 

ABONE OL
9 Mart 2022 11:23
8 Mart’ta Kadın Dayanışması 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Edirne Kadın Dayanışması tarafında da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla kutlandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Eşi Esra Gürkan’ın katıldığı programda “Bugün Özgür birey olma günüdür, geleceğe birlikte koruma adına birlikte mücadele günüdür” diyen kadınlar dayanışmanın en güzel örneğini bir defa daha sergilediler.

Edirne Kadın Dayanışması tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Anıta çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

“ÖLDÜREN SEVGİ DEĞİL GERÇEK SEVGİ İSTİYORUZ”

Edirne Kadın Dayanışması adına konuşan Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sevcan Kalıpçinden Elmacı 8 Mart’ın, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye‘de kadınların mücadelesini simgeleyen, hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektikleri, baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri, amaçlarına ulaşmak için çaba verdiklerini ifade eden bir gün olduğunu söyledi.

Her geçen gün artan kadına yönelik şiddet olaylarına karşı ‘dur’ demek için toplandıklarını belirten Elmacı, “8 Mart; ayrımcılığa dur dediğimiz, şiddete yeter dediğimiz günün adı olmamalı. 8 Mart kadınların birlikte neler başarabildiklerini anlattığı, rol modellerin çocuklara ya da gençlere örnek olduğu bir gün olana dek bizler haykırmaya, yaşadığımız olumsuzlukları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Anıttaki törenin ardından Edirne Kadın Dayanışması üyeleri Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesi’ndeki kadın emekçilerin el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları gezdiler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.