DOLAR 32,4001 0.05%
EURO 34,5698 -0.1%
ALTIN 2.381,950,09
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1940405-5,47%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

85 yıldır özlemle…

85 yıldır özlemle…

ABONE OL
10 Kasım 2023 11:06
85 yıldır özlemle…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümünde Edirne’de bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te ise Edirne’de hayat durdu.

Edirne’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yılı nedeniyle gerçekleştirilen anma töreni, Atatürk Anıtı’nda Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

HAYAT 9’U 5 GEÇE DURDU  

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de hayat durdu. Şehrin dört bir yanında aracıyla seyreden yüzlerce vatandaş, araçlarından inerek Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Selimiye Cami restorasyonunda görevli personeller metrelerce yükseklikte Türk Bayrağı önünde ve Bulgaristan’dan aracıyla gelen bir vatandaşın da aracından inerek Ata’ya saygı duruşunda bulunması duygu dolu görüntüler ortaya çıkardı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk Anıtı’ndaki törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Akalın, Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hacı Ali Büber, Trakya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ATATÜRK ODASI ZİYARET EDİLDİ

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Acar ve beraberindeki protokol üyeleri Atatürk’ün Edirne’yi ziyareti sırasında, belediye binasında kaldığı Atatürk Odası’nı ziyaret ettiler. Ardından Vali Sezer, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

“BÜTÜN İNSANLIĞIN SEVGİ VE SAYGISINI KAZANMIŞ BİR LİDER”

Vali Sezer, anı defterine şu satırları yazdı, “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Kemal Atatürk sadece milletimizin değil bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk milletinin aydınlık günlere kavuşturmuş ve diğer uluslara timsal olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde büyük fedakarlıklar gösterilecek kurulan ve yüzüncü yılına erişen Türkiye Cumhuriyeti ulus iradesini esas alan demokratik, insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi itibarlı bir ülke olarak yeni yüzyıla da güvenli adımlarla yoluna devam edecektir. Aziz milletimiz, ecdadından aldığı güçle daha müreffeh ve daha aydınlık yarınlara doğru kararlılıkla yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 85 yıl önce edebiyete intikal eden cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.