Veli-Der Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin tarihi binasında eğitimin ve yapıların mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Demir, fakültenin resmi tanıtımında yer alan hedef ve misyonların, bina içindeki koşulların bu tanımlamalara uygun olmaması nedeniyle hayata geçirilemediğini, amaçlara uygun olarak bütün düzenlemelerin yapılmasını, tedbirlerin alınmasını istediklerini belirtti.
“ÜNİVERSİTE YETKİLİLERİNİN İKİ BÜYÜK SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEDİĞİ BİZLER TARAFINDAN TEYİT EDİLMİŞTİR”
Veli-Der Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, “Açıklamamızı Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resmi sosyal medya hesabından alıntı yaparak başlamak istiyoruz; ‘Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, 30.09.2005 tarihinde kurulmuş ve 2008-2009 eğitim öğretim yılında Resim Bölümüyle eğitime başlamıştır. Halen Resim, Heykel, Grafik ve İletişim ve Tasarımı olmak üzere dört bölüm ile eğitim yapmaktadır. Okulumuzun konumlandığı Karaağaç Yerleşkesi, 20.yy’ın başında Mimar Kemalettin’in projesi olarak inşa edilen tarihi Edirne Tren Garı ve buna bağlı diğer hizmet binalarının içinde bulunduğu, sanatçılara ilham kaynağı olan anıtsal ağaçlarla dolu, eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Fakültemizde gerçek sanat ve sanatçı kimliğinin bilincinde sanatçılar yetiştirerek medeniyetimize ve insanlığa hizmet etmek temel amacımızdır. Öncelikli misyonumuz Sanat bağlamında Balkan coğrafyasında saygın bir sanat eğitimi merkezi haline gelmektir. Üniversite yetkililerinin, gençlerin eğitimi ile eğitim yapılan binanın tarihi yapısına karşı iki büyük sorumluluğu bulunmasına rağmen binanın atölyelerinin içine girildiğinde bu sorumluluğun yerine getirilmediği bizler tarafından teyit edilmiştir” diye konuştu.
“BİR AN ÖNCE GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASINI İSTİYORUZ”
Ne gençlerin ne de tarihin böyle umursamaz ve saygısızlığa layık olmadığını vurgulayan Demir, “Dışarıdan bakıldığında göz kamaştıran yapı, bazı bölümlerin içine girildiğinde havasız, rutubet kokan, atıl, çer çöp içinde ve doğal ışıktan mahrum bir okul niteliğindedir. Okulun tarihi bina olması nedeniyle sürekli bir giriş çıkışın olması da güvenlik noktasında büyük bir sorun oluşturmaktadır. Ne gençlerimiz ne de tarihimiz böyle bir umursamazlığa ve saygısızlığa layık değildir. Bir an önce tanıtımda yer alan tanımlama ve amaçlara uygun olarak tüm düzenlemelerin yapılmasını, gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diyerek noktaladı.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
01 Temmuz 2025GÜNCEL
01 Temmuz 2025GÜNCEL
01 Temmuz 2025GÜNCEL
01 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
01 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
01 Temmuz 2025GÜNCEL
01 Temmuz 2025