Edirne’de 14 Şubat Sevgililer günü sebebiyle kimi esnaf hareketlilik yaşarken, kimisi ise müşteri yokluğundan yakındı. Sevgililer gününde en çok tercih edilen gül ve kalpli balon bu yılda en çok ilgi gören hediyeler oldu. Çiçek işletmecisi Aytaç Sabırman her çeşit çiçekle gün boyu hizmet edeceklerini belirtirken, balon satıcısı Cafer Akkaya ise 14 Şubat’ta kendisi gibi tüm balon satıcılarının işlerinin çok kötü olduğunu belirtti.
“ÇİÇEKTE TALEP OLURSA FAZLA MESAİ YAPACAĞIZ”
Çiçek işletmecisi Aytaç Sabırman, “Hareketlilik başladı yavaş yavaş bundan sonra da tahmin ediyoruz biraz hızlı olacak buket tarzı ve gül ağırlıklı satışlarımız var diğerleri müşterinin kendi tercihi süslemeler yapıyoruz balonlarımız var bin TL ve üzeri alanlara uçan balon hediye ediyoruz en çok gül ve buket karışık kır çiçeği buket satıyoruz. Orkide, Lilyum, Kasımpatı, Nergis, Açelya getirdik. Gül zaten baş çiçeğimiz bu tür çeşitli çiçeklerden kullanıyoruz. Fiyatlar gülün tanesi 100 liradan başlıyor yukarı doğru çıkıyor, 200-300 kalitesine göre, kullanılan malzemeye göre. Kutuda istenirse farklı oluyor, jelatinli istenirse farklı oluyor biraz daha düşük oluyor. Müşteriye bağlı talep olursa fazla mesai yapacağız” diye konuştu.
“İNSANLARDA PARA YOK, ÖĞRENCİ KIZLARIMIZ İKİ KİŞİ ANCA BİR BALON ALIYOR”
Balon satıcısı Cafer Akkaya, “Vatandaş kalpli balonu çok soruyor. Almak istiyor ama insanlarda para yok maalesef alamıyorlar. Her sene git gide satışlar düşüyor. En işlek caddelerden biri olan üniversite önündeyiz, AVM önünde satan arkadaşlarda var ama satış yok. İnsanlarda para yok. 14 Şubat’ta özel kalpli balonlar 100 lira ama alabilen yok. Öğrenci kızlarımız iki kişi bir balon alıyor bugüne özel diye. Bir balonu iki kişi alabiliyor” dedi.
Haber Merkezi
GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
16 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025