DOLAR 32,3912 -0.11%
EURO 34,6077 -0.59%
ALTIN 2.387,55-1,94
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1940693-4,80%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekilleri OHAL süresince maaş almayacak

Milletvekilleri OHAL süresince maaş almayacak

ABONE OL
19 Nisan 2020 13:37
Milletvekilleri OHAL süresince maaş almayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da milletvekilleri gerçekleştirilen özel oturumun ardından dün akşam aldıkları kararla maaşlarından vazgeçti.

Geçen hafta milletvekili maaşlarının dondurulmasını popülizm olarak değerlendiren Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva’nın açıklaması sonrası toplumda oluşan tepkilerin ardından millevekilleri aldıkları kararla maaşlarından vazgeçti.

Dün 11 saat süren oturumun ardından milletvekilleri aldıkları kararla maaşlarını olağanüstü hal (OHAL) döneminde dondurma kararı aldı. 170 milletvekilinin destek verdiği karar vekillerin yanı sıra bakanları ve devlet ajanslarında müdür olarak çalışanları da kapsadığı belirtildi.

Böylelikle ülkede 1 Nisan’dan itibaren OHAL döneminde milletvekillerinin yanı sıra üst düzey devlet görevlileri de maaş alamayacak, onlara ödenmesi gereken ücretler koronavirüs salgınıyla mücadele amaçlı Sağlık Bakanlığı’nın banka hesaplarına yatacak.

Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e kendi maaşından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ülkede geçen hafta oluşan tepkiler üzerine milletvekillerinin maaşları dondurulacağını söylemişti. Aynı zamanda GERB Partisi Genel Başkanı da olan Borisov yaptığı açıklamada, ‘GERB Yürütme Kurulu toplantısında Meclise milletvekillerin maaşlarının 2019 yılının aralık ayı sonundaki miktarda olmasına ilişkin öneri sunulması kararı aldık’ diye açıklamıştı. Borisov, bundan başka GERB milletvekillerinin maaşlarının yarısını koronavirüsle mücadele için bağışlayacaklarını belirtmişti.

Geçen hafta Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva’nın özel bir televizyonda yaptığı açıklama toplumda ciddi tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: Bakış.bg

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.