DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047218-2,24%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filistin paylaşımları neden oldu

Filistin paylaşımları neden oldu

ABONE OL
21 Ekim 2023 12:42
Filistin paylaşımları neden oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Bekir Yüksel Hoş sosyal medya hesabından, Filistin’de Hamas’ın esir aldığı iddia edilen İsrailli kadınlara yönelik, “İsrail’in en taş hatunlarını esir almak nedir be kardeşim? “ şeklindeki paylaşımı nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan tutuklandı.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İsrailli kadın esirler için “En taş hatunları esir almak nedir?” ifadesini kullanan Dr. Bekir Yüksel Hoş’un tutuklandığını açıkladı. Koordinatör Değirmenci, paylaşımında, Hoş’un FETÖ ile iltisaklı olduğunun öğrenildiğini de yazdı.

İŞTE O PAYLAŞIM

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Bekir Yüksel Hoş sosyal medya hesabı X üzerinden, ““Adam sanki elite model look seçmeleri yapar gibi seçip seçip esir almış. İsrail’in en taş hatunlarını esir almak nedir be kardeşim? İsrailli gençler n’apsın şimdi? Taş mı yesin?” şeklinde paylaşım yaptı. Hoş’un paylaşımı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık talimatı ile Ankara’da gözaltına alınan Hoş, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI

Hoş’a ait el konular dijital materyallerin incelenmesinde, ‘silah kaçakçılığı’ yönünde yazışmalara da ulaşıldı. Elde edilen delillerde, Hoş’un yabancı bir şahıs ile Türkiye’ye satılacak silahlar konusunda yazışmalarının olduğu, devamında söz konusu silahlara yönelik görüşmelerde pazarlıkların yer aldığı da ortaya çıktı. İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaşananları sosyal medya hesabından duyurdu.

BEKİR YÜKSEL HOŞ KİMDİR?

8 Mayıs 1977 yılında Nişantaşı’nda doğdu. İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi aldıktan sonra bir süre çeşitli eğitim kurumlarında Coğrafya Öğretmeni olarak çalıştı.2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamladı.  2015 Yılında Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Ensitüsü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.