DOLAR 39,9371 0.36%
EURO 47,1544 0.01%
ALTIN 4.296,640,05
BIST 10.189,021,08%
BITCOIN 43379492.83516%
Edirne
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Fetih coşkusu Edirne’yi saracak

Fetih coşkusu Edirne’yi saracak

İstanbul’un fethinin 572’nci yılı dolayısıyla Edirne’de 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle Selimiye Meydanı’nda fetih coşkusu yaşanacak.

ABONE OL
16 Mayıs 2025 15:52
Fetih coşkusu Edirne’yi saracak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un fethinin 572’nci yılı dolayısıyla Edirne’de 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle Selimiye Meydanı’nda fetih coşkusu yaşanacak. Tarihi atmosferde vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatılacak etkinlik için, Selimiye Meydanı ve Saraçlar Caddesi başına koyulan kule panolarla vatandaşlar, Mehteran konserleri, yürüyüşler, söyleşiler ve halk oyunlarıyla dolu programlara davet edildi.

Edirne Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koordine edilen kutlama programında, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği Edirnelilerle buluşacak. Konserler, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Edirne’nin önemli noktalarında icra edilecek.

Kutlama programı 23 Mayıs Cuma günü Eski Cami’de Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlit okunmasıyla başlayacak. Saat 12.30’da düzenlenecek bu manevi atmosferin ardından vatandaşlara geleneksel Helva-i Hakani ikramı yapılacak. Aynı gün saat 14.15’te Selimiye Meydanı’nda Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği, marşlarıyla meydanı fetih duygusuyla dolduracak. Bu görkemli gösteri, tarihi Selimiye Camii’nin eşsiz silueti önünde gerçekleşecek.

“24 MAYIS’TA KENTİN DÖRT BİR YANINDA ETKİNLİKLER”

24 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te bu kez Lozan Anıtı’nda Mehteran Birliği sahne alacak. Etkinlikler sadece konserle sınırlı değil. Aynı gün saat 17.00’de Mimar Sinan Genç Ofis’inde (Peykler Medresesi), “Edirne’den İstanbul’a Bir Kutlu Fetih Yürüyüşü” başlığıyla özel bir söyleşi düzenlenecek. Etkinliğe “Mehmet Fetihler Sultanı” adlı dizinin oyuncuları da katılacak. Günün en dikkat çeken bölümlerinden biri saat 19.30’da başlayacak. Şükrüpaşa İlkokulu önünden Selimiye Meydanı’na doğru gerçekleşecek olan Fetih Yürüyüşü, dizinin oyuncuları ve Jandarma Genel Komutanlığı Atlı Jandarma Takımı’nın katılımıyla yapılacak. Yürüyüş, kentin sokaklarında tarihe tanıklık eden bir şölen havası estirecek.

“PROGRAMIN BÜYÜK FİNALİ SELİMİYE MEYDANI’NDA”

Selimiye Meydanı’ndaki büyük final ise saat 20.00’de başlayacak. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak programda Zeybek Halk Oyunları Gösterileri, Jandarma Genel Komutanlığı Bando Takımı’nın konseri, özel video gösterimleri ve Mehteran konseri yer alacak. Gecede sahneye çıkacak isimler arasında ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı ve şarkıcı Ece Ata da bulunuyor. Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii’nin tarihi atmosferi içinde gerçekleşecek bu anlamlı kutlamalar, Edirnelilere fetih ruhunu doyasıya yaşatacak.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r