Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze’de yaşanan insani krize destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma etkinliğine imza attı. Eski Camii önünde düzenlenen ‘Edirne’den Gazze’ye Yardım Kermesi’ büyük ilgi gördü.
Sabah saatlerinde kapılarını açan kermes, akşamüstü 16.00’ya kadar vatandaşların yoğun ilgisiyle devam edecek. Etkinliğe öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve veliler gönüllü olarak katılarak hem satış tezgahlarında görev aldı hem de evlerinde hazırladıkları yiyecek ve ürünlerle destek sağladı.

Edirne’nin dört bir yanından eğitim camiasının katılımıyla gerçekleşen kermeste, ev yapımı böreklerden tatlılara, el emeği ürünlerden içeceklere kadar birçok çeşit ürün satışa sunuldu. Kermesten elde edilen tüm gelir, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi
“EMEK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Etkinliğin amacının yalnızca maddi destek sağlamak değil, aynı zamanda farkındalık oluşturmak olduğu vurgulanan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Gazze’deki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için bir aradayız. Her bir öğrencimizin, öğretmenimizin ve velimizin emeği, dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koydu. Bu anlamlı kermes, Edirne eğitim ailesinin duyarlılığını ve vicdani sorumluluğunu bir kez daha göstermiştir” denildi.
Kermesi ziyaret eden vatandaşlar da etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar hem ürün satın alarak hem de bağış yaparak kampanyaya destek verdi.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026