DOLAR 46,0922 0.12%
EURO 53,2903 -0.56%
ALTIN 6.450,33-2,61
BIST 13.699,52-1,25%
BITCOIN 0%
Edirne
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yediyolağzı esnaflarından Vali Sezer’e teşekkür

Yediyolağzı esnaflarından Vali Sezer’e teşekkür

Edirne'de Selimiye Meydanı’ndaki Mezitbey Hamamı ve Havlucular Hanı’nda tamamlanan restorasyon çalışmaları sonrası esnaflar, tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkaran ve bölge ekonomisini canlandıran düzenlemeler nedeniyle Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür etti.

ABONE OL
2 Aralık 2025 13:32
Yediyolağzı esnaflarından Vali Sezer’e teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Selimiye Meydanı’ndaki Mezitbey Hamamı ve Havlucular Hanı’nda tamamlanan restorasyon çalışmaları sonrası esnaflar, tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkaran ve bölge ekonomisini canlandıran düzenlemeler nedeniyle Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür etti.

Yediyolağzı Esnaf Derneği Başkanı Necat Yavuz, zor süreçte yaşanan maddi sıkıntılara rağmen ortaya çıkan estetik görünümün hem esnaf hem de şehir için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

“İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI TARİHİ RUHU ORTAYA ÇIKARDI VE ESNAFIN İŞ POTANSİYELİNE KATKI SAĞLADI”

Edirne Yediyolağzı Esnaf Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yavuz, “Havucular Hanı ve Mezitbey Hamamı’nda yapılan dış cephe iyileştirme çalışmaları, yalnızca binaların görünümünü değiştirmedi; sokağımızın tarihi ruhunu yeniden ortaya çıkardı. Bu süreçte bazı esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı, maddi güçlükler yaşandı. Fakat bugün ortaya çıkan bu estetik ve düzenli görünüm, o zor günlerin boşa olmadığını gösteren önemli bir kazanım oldu. Yapılan bu çalışma, sadece tarihi dokuyu değil, esnaf ekonomisini de güçlendirmiştir. Sokakların daha temiz, düzenli ve tarihi kimliğe uygun hale gelmesi; ziyaretçi sayısını artırmış, esnafın iş potansiyeline doğrudan katkı sağlamaya başlamıştır. Sokağın yenilenmesi sayesinde hem alışveriş trafiği canlanmış hem de bölgeye olan ilgi yeniden yükselmiştir” dedi.

“ŞEHİRDEKİ HER TARİHİ YAPI ŞEHRİMİZİN KİMLİĞİDİR, VALİMİZ YUNUS SEZER’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bu restorasyonun hem kültürel hem ekonomik anlamda şehre olumlu yansıdığını kaydederek Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür eden Yavuz “Bu dönüşümün gerçekleşmesinde Edirne Valimiz Sayın Yunus Sezer’in büyük emeği, vizyonu ve desteği vardır. Kendilerine, hem esnafımıza hem de Edirne’nin genel görünümüne değer katan bu önemli çalışma için içtenlikle teşekkür ediyoruz. Osmanlı’ya 93 yıl başkentlik yapmış bu kadim şehirde bulunan her bir tarihi yapı, şehrimizin kimliğidir. Bu kimliğin korunması ve güçlendirilmesi, kültürel olduğu kadar ekonomik anlamda da şehrimize değer katmaktadır. Yaşanan tüm zorluklara rağmen bugün ulaşılan bu güzel sonuçla hem tarihi mirasımız güçlenmiş hem de esnafımızın geleceğine pozitif bir katkı sağlanmıştır” şeklinde vurguladı.

Necat Yavuz esnaflar adına da “Bu örnek çalışmanın Edirne’nin diğer bölgelerinde de sürmesini diliyor; Sayın Valimize şehrimize kazandırdığı bu değer için bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Restorasyon yapılan alanda çalışmalar sebebiyle Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür için ayrıca tabela konulduğu görüldü.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP