DOLAR 47,2016 0.06%
EURO 53,9248 0.03%
ALTIN 6.151,451,19
BIST 13.962,13-0,77%
BITCOIN 31531134.11452%
Edirne
33°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Yazgan’dan CHP’li başkanlara “AK Parti’ye geçin” baskısı iddiası

Yazgan’dan CHP’li başkanlara “AK Parti’ye geçin” baskısı iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, kamu görevlilerinin CHP’li belediye başkanlarına “AK Parti’ye geçin” baskısı yapıldığını öne sürdü.

ABONE OL
21 Temmuz 2026 12:08
Yazgan’dan CHP’li başkanlara “AK Parti’ye geçin” baskısı iddiası
User - Yazgan’dan CHP’li başkanlara “AK Parti’ye geçin” baskısı iddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, yaptığı yazılı açıklamada kamu görevlilerinin CHP’li belediye başkanlarına yönelik “AK Parti’ye geçin” yönünde baskı ve telkinlerde bulunduğunu iddia etti.

Demokrasilerde siyasetin millet iradesiyle, kamu gücünün ise hukuk çerçevesinde ve tarafsızlık ilkesi doğrultusunda kullanılması gerektiğini vurgulayan Yazgan, devlet kurumlarının herhangi bir siyasi partinin değil, 86 milyon vatandaşın kurumu olduğunu ifade etti.

Son dönemde CHP’li belediyelere yönelik baskıların arttığını öne süren Yazgan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyin aşındırıldığı gibi tarafsız kalması gereken kamu görevliliğinin de içinin boşaltıldığını görüyoruz. Son dönemde belediye başkanlarımıza dönük yargı sopasına, ne yazık ki kamu görevlileri eliyle ‘pazarlık’ ve ‘çağrı’ hamlesi de eklenmek isteniyor. ‘CHP’den istifa edip geçerlerse iktidar partisinde daha iyi çalışabilecekleri, imkanların daha fazla olacağı’ yönündeki telkini aşan pazarlık ve baskılar, bir demokraside, hukuk devletinde kabul edilemez. Bu süreci görmüyor, bilmiyor değiliz.”

Siyasi partiler ve yöneticileri ile milletvekillerinin başka partilerden isimlere çağrı yapabileceğini ifade eden Yazgan, şunları söyledi; Bu, siyasetin bir parçasıdır. Ancak kamu adına yetki kullanan hiç kimse bu sürecin tarafı olamaz; nüfuzunu, makamını ve devletin imkânlarını siyasi pazarlıkların bir unsuru hâline getiremez.

Türkiye Cumhuriyeti bir parti devleti değildir. Devlet ile parti arasındaki çizginin silikleştirilmesi herkes için; ancak özellikle bu çizgiyi aşan kamu görevlileri için hem hukuki hem de vicdani bir sorumluluk doğurur.

Hiç kimse hukukun üstünde değildir. Yargının bir ayağı sakat ise diğer ayağı sağlamdır ve er ya da geç ayağını sağlam basar. Bundan hiçbir şüphemiz yok ve gereğini de yaparız, takibini de yapıyoruz. Bu tür davranışlar içinde bulunan kamu görevlileri de ona göre ayağını denk alsın.

Bizim belediye başkanlarımızın meşruiyetinin kaynağı saray koridorları değil, sandıkta tecelli eden millet iradesidir. Hiçbir baskı, hiçbir ima ve hiçbir pazarlık, halkın iradesinin önüne geçemez.

Son olarak bir çağrı da yapmak istiyorum. Eğer mesele gerçekten millete hizmet etmekse, kapımız herkese açıktır. Halkın çıkarını kişisel ya da siyasi hesapların üzerinde tutan, adalete, liyakate ve demokrasiye inanan AKP’deki siyasetçileri de Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Türkiye’nin geleceğini birlikte inşa etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP