DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30403860.80915%
Edirne
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Şehitler için İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Tekirdağ’a ulaştı

Şehitler için İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Tekirdağ’a ulaştı

ABONE OL
12 Mart 2026 12:28
Şehitler için İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Tekirdağ’a ulaştı
User - Şehitler için İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Tekirdağ’a ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEKİRDAĞ (AA) – Şehitlerin anısına İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Saffet Gümüş, Tekirdağ’a ulaştı.

Gümüş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’un Avcılar ilçesinden yürüyüşe başladı. Dedesine ait “İstiklal Madalya Sertifikası” ve Türk bayrağıyla yürüyen Gümüş, 4 gün süren yolculuğun ardından Tekirdağ’a geldi.

Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar Gümüş ile fotoğraf çektirdi, bir çocuk ise kendisine çiçek verdi.

Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, vefa yürüyüşünü 8 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü etkinliklerinde Çanakkale’de olacağını belirten Gümüş, “Orada 111 dakika nöbet tutacağız. Bu vatan kolay kazanılmadı, bu bayrak kolay kazanılmadı. Türkiye’nin etrafı ateş çemberi. Vatan olmadan olmaz, bayrak olmadan olmaz.” dedi.

Yürüyüşle gelecek nesillere Çanakkale ruhunu anlatmak ve vatan sevgisini aşılamak istediğini ifade eden Gümüş, sağlığı el verdiği sürece yürüyüşlerini sürdüreceğini dile getirdi.

Gümüş, “Allah bizi vatansız, bayraksız bırakmasın. Vatanımıza, milletimize, devletimize sahip çıkalım. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Alevi’si, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı ile Türkiye’deki tüm milletler Çanakkale’de bundan 111 yıl önce omuz omuzaydı. Tek amaçları vardı, bayrak düşmesin, vatan bölünmesin.” diye konuştu.

Gazi torunu 2 - Şehitler için İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Tekirdağ’a ulaştı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP