TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde leyleklerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla “Leylek Festivali” gerçekleştirilecek.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Karakavak Mahallesi’nde düzenlenecek festival, 20-21 Haziran’da doğaseverleri bir araya getirecek.
Festival kapsamında katılımcılar için etkinlik atölyeleri, leylek halkalama çalışmaları, kuş gözlemi etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve yaban hayatı fotoğraf atölyeleri düzenlenecek.
Ziyaretçiler ayrıca yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantları gezebilecek, sergileri ziyaret edebilecek ve açık hava sineması etkinliklerine katılabilecek.
Çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli aktivitelerin de yer alacağı festivalde, bölgenin biyolojik çeşitliliğinin tanıtılması ve doğal yaşamın korunmasına ilişkin farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026
1
Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2
Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3
Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4
Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5
Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).