DOLAR 32,3846 -0.12%
EURO 34,6046 -0.6%
ALTIN 2.386,88-1,96
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1948170-4,33%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dere siyaha büründü, köylü endişeli

Dere siyaha büründü, köylü endişeli

ABONE OL
10 Ekim 2020 11:28
Dere siyaha büründü, köylü endişeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Kırklareli’ye bağlı Yenimahalle Köyü’nün deresi kirlilik nedeniyle tehlike saçtığını belirterek, sulama amaçlı da kullanılan derede meydana gelen kirliliğin tarım topraklarına zarar vermesinin köy halkını endişelendirdiğini söyledi.

Kırklareli’nin Yenimahalle Köyü’nden geçen dere iddiaya göre kontrolsüz bir şekilde dereye dökülen atıklar nedeniyle siyah renge büründü. Köylüler, tarım ve hayvancılıkta kullandığı deredeki suyun rengi nedeniyle edişe duyuyor.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal, “Köylülerin tarım ve hayvancılıkta kullandığı derenin suyu, kontrolsüz bir şekilde dereye dökülen atıklar nedeniyle siyah renge bürünmüş durumda. Özellikle yaz aylarında yoğun bir kokunun meydana geldiği bu dere, halk sağlığını tehdit ettiği gibi anayasamız ile güvence altına alınan haklardan olan sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını da ihlal etmektedir” dedi.

Çoğal, köylülerin kanalizasyon ve sanayi atıklarının bu dereye arıtılmadan döküldüğünden şüphelendiklerini iddia ettiğini belirterek, “Dereden gelen kokunun çekilmez bir hal aldığını ve kokudan rahatsız olduklarını ifade ederek yetkililerin bir an önce duruma müdahale etmesini istediler” dedi.

Çoğal, “Ne yazık ki endüstriyel Hayvan Çiftlikleri ve Sanayi Kuruluşları atıkları akarsularımıza doğrudan deşarj ediliyor. Derelere doğrudan atık su deşarjları acil olarak önlenmeli, derelerimizin yeniden hayat bulması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Canlıların doğal yaşam ortamını engelleyen ve çevreye ağır koku yayan derede meydana gelen kirliliğin yetkili kurumlar tarafından bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Kamunun ortak çıkarlarının korunması adına, konunun yakın takipçisi olacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.