TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Kırklareli’ye bağlı Yenimahalle Köyü’nün deresi kirlilik nedeniyle tehlike saçtığını belirterek, sulama amaçlı da kullanılan derede meydana gelen kirliliğin tarım topraklarına zarar vermesinin köy halkını endişelendirdiğini söyledi.
Kırklareli’nin Yenimahalle Köyü’nden geçen dere iddiaya göre kontrolsüz bir şekilde dereye dökülen atıklar nedeniyle siyah renge büründü. Köylüler, tarım ve hayvancılıkta kullandığı deredeki suyun rengi nedeniyle edişe duyuyor.
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal, “Köylülerin tarım ve hayvancılıkta kullandığı derenin suyu, kontrolsüz bir şekilde dereye dökülen atıklar nedeniyle siyah renge bürünmüş durumda. Özellikle yaz aylarında yoğun bir kokunun meydana geldiği bu dere, halk sağlığını tehdit ettiği gibi anayasamız ile güvence altına alınan haklardan olan sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını da ihlal etmektedir” dedi.
Çoğal, köylülerin kanalizasyon ve sanayi atıklarının bu dereye arıtılmadan döküldüğünden şüphelendiklerini iddia ettiğini belirterek, “Dereden gelen kokunun çekilmez bir hal aldığını ve kokudan rahatsız olduklarını ifade ederek yetkililerin bir an önce duruma müdahale etmesini istediler” dedi.
Çoğal, “Ne yazık ki endüstriyel Hayvan Çiftlikleri ve Sanayi Kuruluşları atıkları akarsularımıza doğrudan deşarj ediliyor. Derelere doğrudan atık su deşarjları acil olarak önlenmeli, derelerimizin yeniden hayat bulması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Canlıların doğal yaşam ortamını engelleyen ve çevreye ağır koku yayan derede meydana gelen kirliliğin yetkili kurumlar tarafından bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Kamunun ortak çıkarlarının korunması adına, konunun yakın takipçisi olacağız” dedi.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026
1
Kırklareli Belediyesi’nden orman ve anız yangınlarına karşı uyarı
2
Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
3
Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
4
Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
5
Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).