Bosna Hersek Bakanlar Kurulu, yabancıların Bosna Hersek’e girişlerine ilişkin şartları yumuşatma kararı aldı.
Balkan News’te yer alan habere göre; Yeni uygulama çerçevesinde koronavirüs aşısı olan veya hastalığı geçirmiş olanlardan Bosna Hersek’e girişleri sırasında PCR testi talep edilmeyecek.
Bakanlar Kurulu ayrıca sınır geçişlerinde PCR testinin yanı sıra antijen testinin de kabul edilmesine karar verdi.
Bugüne kadar Bosna Hersek’e sadece Sırbistan, Hırvatistan ve Karadağ vatandaşları PCR testine gerek duymaksızın giriş yapabiliyorlardı.
Bosna Hersek’in sınır geçiş kurallarını yumuşatma kararının turizm ve ekonomi için büyük anlam ifade edeceği bildiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek’in dört bir yanından gelen turizm işletmeleri Saraybosna’da bir protesto gösterisi tertiplemiş ve hükümetten yabancıların ülkeye girişlerine ilişkin rejimi yumuşatmasını talep etmişlerdi.
GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Haziran 2026
1 Bosna Hersek’te savaşı sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın 28. yılı
2 “Teşkilat” dizisinin yeni sezon Mostar çekimleri başladı
3 “Kültürlerin buluşma noktası” Mostar Köprüsü’nün yıkılışının üzerinden 30 yıl geçti
5 Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni ziyaret ettiler