Türk Kızılay’ın desteğiyle, Bosna Hersek’te faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu Merhamet Derneği tarafından başkent Saraybosna’da kız öğrenci yurdu açıldı.
İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına hizmet verecek yurdun açılışına Merhamet Derneği Müdürü Kenan Vrbanjac, Türk Kızılay Bosna Hersek Delegasyonu Başkanı Suat Emin, Türk Kızılay Bosna Hersek Sistemler Yönetici Temsilcisi Dilek Kurt ve öğrenciler katıldı.
Vrbanjac, burada yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini amaçladıklarını belirterek, Sırbistan ve Karadağ’da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinden öğrencilerin de yurtta kalacağını söyledi.
Kurt ise Türk Kızılay’ın “merhamet elini” 4 yıldır Bosna Hersek’e ulaştırdığına işaret ederek, “Merhamet Derneği ile ortak olarak bu projede birleştik. Öğrenci yurdu projesinde ortak bir çalışmamız oldu. Burada, ihtiyaç sahibi öğrenciler için yapılan bu yurtta Türk Kızılay’ın da destekleri oldu.” dedi.

Dilek Kurt, ülkede Kızılhaç ve yerel derneklerle çalışmalar yapıldığının ve bu çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.
Yurtta kalan öğrencilerden Karadağlı Amina Dedeic de Eczacılık Fakültesinde eğitim görmek için Saraybosna’ya geldiğini aktararak, kalacak bir yeri olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Felsefe Fakültesinde eğitim gören Hana Avdic ise yurdun açılışına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Böyle güzel bir yerde kalacağıma, rüyamda görsem inanmazdım.” diye konuştu.
Projeye, Türk Kızılay’ın yanı sıra Merhamet Derneğinin Almanya’daki temsilciliği ve Katolik Yardım Hizmetleri (CRS) de katkı sağladı.
Yurtta ücretsiz olarak 15 kız öğrencinin kalabileceği ifade edilirken, Merhamet Derneği, yurtta kalanlara burs imkanı sağlanacağını da açıkladı.
GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026GÜNCEL
10 Ekim 2026MARMARA BÖLGESİ
10 Ekim 2026
1
Bosna Hersek’te savaşı sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın 28. yılı
2
“Teşkilat” dizisinin yeni sezon Mostar çekimleri başladı
4
“Kültürlerin buluşma noktası” Mostar Köprüsü’nün yıkılışının üzerinden 30 yıl geçti
5
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni ziyaret ettiler
Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).