DOLAR 32,3899 -0.11%
EURO 34,6460 -0.53%
ALTIN 2.387,95-1,92
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1957311-4,23%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zobar, “1 Mayıs, Emek cephesinin sesini duyurma günü”

Zobar, “1 Mayıs, Emek cephesinin sesini duyurma günü”

ABONE OL
1 Mayıs 2023 11:32
Zobar, “1 Mayıs, Emek cephesinin sesini duyurma günü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, “Bu böyle gitmez. Gidemez. Bu 1 Mayıs, o yüzden sadece kutlamanın değil, “artık yeter!” diyerek emek cephesinin hep bir ağızdan isyan sesini duyurmanın günü olacaktır” dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

1 Mayıs’ta Türkiye’nin tüm illerinde alanlarda olacaklarını söyleyen Zobar, İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ı bu yıl, çok ağır bir ekonomik krizin ve derinleşmiş bir gelir adaletsizliğinin ortasında karşılıyoruz” dedi.

“BU BÖYLE GİTMEZ, GİDEMEZ”

Zobar, “Yanlış ekonomi politikalarında inat edilmesi, yönetenlerin halkı değil rantı düşünerek aldığı kararlar, ülkemizi ağır bir yoksullaşmaya itmiş, işçi ve emekçileri nefes alamaz hale getirmiştir. “İtibardan tasarruf olmaz” diyerek hiçbir lüksünden ödün vermeyenler, emekçinin evine itibarlı, gururlu girme hakkını çalmış, yaşanabilir bir emeklilik hayalini gasp etmiştir. Ülkede orta sınıf diye bir kavram kalmamış, yoksul ile zengin arasındaki makas son birkaç yılda daha da açılmıştır. Çalışan nüfusun büyük çoğunluğunun asgari ücretliye döndüğü ülkemizde, nüfusun yüzde 90’ı yüzde 10 sefa sürebilsin diye emek sarf eder hale gelmiştir. 1 Mayıs, Bu tabloya bakıp utanacağına pişkince gelişmiş ülkelere “Türkiye’yi ucuz işgücü olarak pazarlamaya” çalışan, rakamlarla ekonomik krizi gizlemeye uğraşan, geçinemeyen halka tasarruf ve şükür öğütleyen, yiğidi kuru soğana muhtaç etmişken adeta ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler diyen yöneticilere cevap niteliğinde bir tokat olacaktır. Çünkü gerçekler, artık pişkin siyasilerin manipüle edemeyeceği, sarı sendikaların izah edemeyeceği kadar yakıcı ve yalan makinesi gibi çalışan TÜİK’in bile örtemeyeceği kadar ortadadır. Birleşik Kamu-İş olarak bu umut ve inançla;  Gözünü kar hırsı bürümüş patronlara karşı, kamu kurumlarını arpalık, kamu emekçisini köle belleyen yöneticilere karşı, Emekçilere insani koşullarda güvenceyle çalışıp, insanlık onuruna yaraşır ücretler almayı çok görenlere karşı, gencecik bir Cumhuriyet iken Atatürk’ün liderliğiyle kısa sürede dünya ülkelerini kıskandıracak kadar gelişen bu ülkeyi, şimdi o emekçilere yaşanamaz hale getirenlere karşı, liyakatsizliğe, adaletsizliğe ve örgütlü pişkinliğe karşı, 1 Mayıs’ta Türkiye’nin tüm illerinde emek örgütleriyle birlikte alanlardayız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.