DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0275 0.14%
ALTIN 2.460,711,02
BIST 9.877,251,65%
BITCOIN 20999350,76%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adalet var

Adalet var

ABONE OL
25 Mart 2021 12:02
Adalet var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak facebook hesabından internette yayınladığı gerekçesiyle daha önce iki  kez hapis cezası olan, genç kızı taciz, yeni yaşı küçük kızı tehdit ve hakaret, kız kardeşini yaralama suçlarından sabıkalı eski tuhafiyeci Şükrü Benli bir kez daha 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edirneli işadamı Savaş Topuz’un kimlik bilgileri Şükrü Benli tarafından kişisel facebook hesabından 5 Kasım 2015 tarihinde yayınladı. Bunun üzerine işadamı Topuz, kişisel verilerinin hukuka aykırı olarak yayınlandığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonunda Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesine dava açtı. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sona erdi. Mahkeme dosyadaki delil durumuna göre sanık Şükrü Benli’yi işadamı Savaş Topuz’a ait kişisel verilerini hukuka aykırı olarak yaydığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

DAHA ÖNCE DE İKİ KEZ AYNİ SUÇTAN CEZA ALDI

Sosyal paylaşım sitesinde haksız ve yersiz paylaşımları ile bir çok kişinin tepkisini çeken ve Alipaşa Çarşısı’nda bulunan tekstil dükkanını kapattıktan sonra kalan mallarını Edirne Belediyesi’ne satan Şükrü Benli daha önce gazeteci Lütfü Karakaş’ın kişisel verilerini yayınlamak suçundan 2 yıl 1 ay, yine işadamı Cem Sultan Çelik’in kimlik bilgilerini yayınmak suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Her cezası da İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

YURTDIŞINA KAÇTI

Gazeteci  Lütfü Karakaş’a yönelik 2 yıl 1 ay hapis cezasının bir bölümünü Tarım Açık Cezaevinde çeken ve şartlı tahliye edilen Şükrü Benli, Denetimli Serbestlik Yasası gereği Edirne İcra Müdürlüğü’nde kamu yararına bir işte çalıştığı sıra da, işadamı Cem Sultan Çelik’e yönelik işlediği suç nedeniyle hakkında verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası kesinleşti. İşadamı Çelik’e yönelik cezanın kesinleşmesi üzerine cezaevine konulmak üzere teslim olması için kendisine yasanın tanıdığı 10 günlük süre dolduğu gün Bulgaristan’a gitti. Bunun üzerine İnfaz Yasası Hükümlerine göre yasal süresinde cezasını çekmek üzere teslim olmadığı için Benli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Denetimli Serbestlik Yasası Hükümleri de ihlal etti.

SABIKA GEÇMİŞİ KABARIK

Yurtdışına kaçan hükümlü Şükrü Benli, daha önce Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılık yaptığı gerekçesi ile de ceza almıştı. Benli hakkın da, işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç kızı tehdit ve hakaret suçlarından sabıkası bulunuyor.  Eski butikçi Benli’nin bu iki mahkûmiyetlerinin dışın da, kız kardeşine yönelik basit yaralama, kaçakçılık suçundan da sabıkası bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.