DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,7624 0.02%
ALTIN 2.496,580,51
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20252132,11%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD, Ahmet Taner Kışlalı’yı andı

ADD, Ahmet Taner Kışlalı’yı andı

ABONE OL
20 Ekim 2021 14:51
ADD, Ahmet Taner Kışlalı’yı andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, 21 Ekim 1999 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı saygıyla andıklarını belirterek, “Kışlalı’yı aramızdan alanlar, düşüncelerini, söylemlerini ve eylemlerini unutturamadılar” dedi.

21 Ekim 1999 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilişinin 22’inci yılı nedeniyle ADD Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Başkan Celil Özcan, “Ahmet Taner Kışlalı’yı aramızdan alanlar, düşüncelerini, söylemlerini ve eylemlerini unutturamadılar. Birlikte yürümemize engel olamadılar. O, Atatürk Devrimi’nin ışık saçanlarından biri olarak hala önümüzden yürüyor, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi.

Prof. Dr. Kışlalı’nın Kemalizm’in devrimci niteliğine sahip bir aydın olduğunu ve eylem ve söylemleriyle de bunu kanıtladığını vurgulayan Özcan, “Ülkemizin karşı devrimciler tarafından bir uçuruma sürüklendiğini gören ve bununla mücadele etmek için Prof. Dr. Muammer Aksoy tarafından kurulan derneğimizin de yöneticilerindendi. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı önce Genel Başkan Yardımcımız sonrasında da Genel Yönetim Kurulu üyemizdi” dedi.

Prof. Dr. Kışlalı’nın, “Kemalizm geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncüllüğüdür… Slogan Atatürkçülüğüne karşıyım.” diyerek, toplumuzun bu savaşımda neler yapması gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu belirten Özcan şunları söyledi;

“Kendisi de bir arı gibi çalışmış, binlerce öğrenci yetiştirmiş, yüzlerce makale yazmış, onlarca kitap yayınlamıştır. Cumhuriyet düşmanları tıpkı Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’dan, Doç. Dr. Bahriye Üçok’tan, Araştırmacı – Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’dan rahatsız oldukları gibi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’dan rahatsız oldular.  Onu da Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu gibi devletin ve toplumun gözleri önünde katlettiler. Faili belli diğer cinayetler gibi bu cinayet de aydınlatılmadı… Daha doğrusu aydınlatılmak istenmedi.

Katledilen Ahmet Taner Kışlalı’nın adı da ölümsüzler listesine yazıldı.  Çünkü, Atatürk Devrimi, demokrasi ve özgürlükler için; Cumhuriyetin temel niteliklerini korumak ve yaşatmak için yaşamlarını hiçe sayanlar bizce ölümsüzdür. Cumhuriyet Devrimi şehitlerimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin varlık nedenidir, onurudur. Tarihimiz ve eylemlerimiz ölümlerin bizi yıldıramayacağını, korkutamayacağını, sindiremeyeceğini yazmış ve yazmaya devam edecektir…” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.