DOLAR 32,6005 0.26%
EURO 34,7997 0.37%
ALTIN 2.415,78-0,68
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21599260,36%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD, “Çağ ve akıl dışı bir karar”

ADD, “Çağ ve akıl dışı bir karar”

ABONE OL
7 Aralık 2021 11:34
ADD, “Çağ ve akıl dışı bir karar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, 20. Milli Eğitim Şurası’nda okul öncesi eğitimde çocuklara din eğitimi verilmesi yönünde öneri kararı alınmasına tepki göstererek, “Bu öneri kararı “çocuğun üstün yararı” ilkesine ve pedagoji bilimine aykırı, çağ ve akıl dışı bir karardır” dedi.

ADD Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, yaptığı açıklamada, 20. Milli Eğitim Şurası’nda oy çokluğu ile alınan “okul öncesi eğitimde çocuklara din eğitimi verilmesi” tavsiye kararına tepki gösterdi.

Özcan, “Adında hâlâ Milli ve Eğitim sözcüklerini barındıran, katılımcıları değiştirilmiş, yöntem ve gelenekleri tarumar edilmiş, tamamen mevcut iktidar anlayışının yandaşlarından oluşturulmuş bir grup “eğitimci” ile toplanan 20. Milli Eğitim Şurası’nda oy çokluğu ile “Okul Öncesi Eğitimde Çocuklara Din Eğitimi Verilmesi” öneri kararı alındığını basından öğrendik. Bu öneri kararı “çocuğun üstün yararı” ilkesine ve pedagoji bilimine aykırı, çağ ve akıl dışı bir karardır” dedi.

Böyle bir kararın uygulanması okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımızın ruh ve akıl sağlıkları için ciddi bir tehdit olacağını savunan Özcan, şunları söyledi;

Eğitimin bilimsellikten uzaklaştırılıp dinselleştirilmesi, ilköğretimde 4+4+4 sitemi ile yaratılan olumsuzluklar, 8 kez değişen Milli Eğitim Bakanlarının her birinin yapboz denemeleri, okullarda din ve ahlâk bilgisi derslerinin bazı tarikat ve cemaatlerle verilmesi, Bakanlığın kimi şaibeli ve Laik Cumhuriyet karşıtı vakıflarla imzaladığı protokoller, hukuken tartışmalı zorunlu din dersi uygulaması ve nihayet dindar ve kindar nesiller yetiştirme çabalarının eğitimde nasıl bir felakete yol açtığı ortada iken, bir de Milli Eğitim Şuralarının tarihsel ve bilimsel önem ve değerine uymayan bu çağ dışı kararın alınabilmiş olması gerçekten esef vericidir. Atatürkçü Düşünce Derneği; bu kararı kabul etmemekte, büyük Atatürk’ün gösterdiği “Muasır medeniyet seviyesini aşma” hedefine ancak laik, bilimsel, çağdaş ve ücretsiz eğitim ile ulaşılabileceği gerçeğini Milli Eğitim Bakanlığına hatırlatmayı görev saymakta ve bu öneri kararının asla uygulanmayacağını duymayı beklemektedir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.