DOLAR 32,3899 -0.11%
EURO 34,6460 -0.53%
ALTIN 2.387,95-1,92
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1957311-4,23%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD etkinliğinde Atatürk’ün sevdiği yemekler

ADD etkinliğinde Atatürk’ün sevdiği yemekler

ABONE OL
11 Kasım 2023 17:53
ADD etkinliğinde Atatürk’ün sevdiği yemekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümünde dernek binasında buluşma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Atatürk’ün sevdiği kuru fasulye, pilav ve hoşaf ikram edildi.

ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan yaptığı konuşmada “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, tarihin en büyük devrimcisi Büyük Atatürk’ü aramızdan bedenen ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle anıyoruz, en yüksek sesimizle “Yeniden Kemalist Devlet, Yeniden Laik Cumhuriyet” diyoruz. Siyaset kurumunu ve ulusumuzu sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” sözlerine yer verdi.

“ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü MİNNET, ŞÜKRAN, ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan “Ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Yitirişimizin 85. yılında minnetle, şükranla, özlemle, saygıyla anıyoruz. Onur ve gururla 100.yaşını kutladığımız, tarihin en büyük devrimlerinden biri olan Türk Devrimi’nin ürünü Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içinde yaşatmak, “Şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi” olmamasını sağlamak, “Türk İstikbalinin Evladı” olarak vazgeçilmez görevimizdir. Son dönemlerde hemen bütün devlet yöneticileri işlerine geldiğinde “İzinde” olduklarını söylediler, övgüler düzdüler, gün geldi özdeyişlerini, gün geldi devasa posterlerini kullandılar, ama hiçbiri antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı, inançlı Atatürkçüler, cesur ve kararlı devrimciler ol(a)madılar. Başarıları gözlerinin önünde duran Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin Karma Üretim Ekonomisini terk ettiler, Batı Emperyalizminin “Küreselleşme” adıyla pazarlayıp “Serbest Piyasa Ekonomisi” diye yutturduğu neoliberal politikalara tutsak oldular. Özelleştirme güzellemeleriyle Cumhuriyetin bütün fabrikalarını sattılar, üretim tesislerini yok ettiler. Bankalar ve sigorta şirketlerimiz yabancıların eline geçti, tarım ve hayvancılığımız bitirildi. Eğitim sistemimiz dinselleştirildi. Sağlık sistemimiz toplumcu, kamucu olmaktan çıkarıldı, hastanelerimiz ticarethane, hastalarımız müşteri olarak görüldü. Yargımızın bağımsızlığı kâğıt üzerinde kaldı. Türkiye; 1930’larda uçak üretip ihraç eden bir sanayi ülkesi, kendini doyurabilen dünyanın yedi ülkesinden biri iken uçak, gübre, aşı, ilaç, silah, şeker, kâğıt, buğday üretemez, anneler çocuklarına süt içiremez, öğrenciler barınamaz, aileler geçinemez duruma düştü. Dış Ticaret Açığı tavan yaptı. Cari Açık kapatılamıyor. Körfez diktatörlerinden Londra bankerlerine kapı kapı dolanıp para arıyoruz. Mafya babaları, uyuşturucu baronları memleketimizde cirit atıyor. Sınırlarımız kevgire döndü, milyonlarca sığınmacı kılıklı insanla demografik yapımız tarumar edildi. 1923’de bugünkü karşılığı 450 milyar dolar olan Düyun-u Umumiye borcu ile yola çıkıp tamamını ödeyen devletimiz, 100 yıl sonra yine 450 milyar dolar dış borçla baş başa. Yurttaşımız kul, paramız pul oldu. Atatürk, milletine güveni, cesareti, ufkun arkasını görme yeteneği ve kararlılığı ile daha yaşarken adını tarihe altın harflerle yazdırmış, düşmanlarının ve karşıtlarının bile hayranlığını kazanmış, gerçek bir dahi, büyük bir komutan, antiemperyalist, antikapitalist ve tam bağımsızlıkçı bir devlet adamı, tartışmasız büyük bir devrimcidir” dedi.

“BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 85. YILINDA SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Özcan,  “Atatürk, mücadelesiyle, ideolojisiyle ve eserleriyle sadece Türk Ulusu için değil, dünya ve özellikle bölgemiz için de değeri her geçen gün daha iyi anlaşılması ve örnek alınması gereken çok büyük bir önderdir. İdeolojisi Kemalizm Atatürkçülük, Atatürkçü Düşünce Sistemi, çağını aşmış, gelecekte de geçerli olduğunu kanıtlamıştır. Milyonlarca yurttaşımızın son olarak 29 Ekim 2023’de gece yarısına kadar, her fırsatta akın akın Anıtkabir’e koşmaları boşuna değildir. İç ve dış olumsuz güçlerin; Aydınlanma Devrimleri’nden, Laik Cumhuriyet’ten, ulusal birlikten, özgüvenden yoksun bırakmak için 100 yıldır çabaladıkları Türk Ulusu, hiç kuşkusuz Atatürk’ün akıl ve bilim yolunda aydınlık geleceğine yürüyecektir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, tarihin en büyük devrimcisi Büyük Atatürk’ü aramızdan bedenen ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle anıyoruz, en yüksek sesimizle “Yeniden Kemalist Devlet, Yeniden Laik Cumhuriyet” diyoruz. Siyaset kurumunu ve ulusumuzu sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.