DOLAR 32,4006 0.09%
EURO 34,7753 -0.09%
ALTIN 2.396,16-0,02
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19372904,43%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adli para cezası

Adli para cezası

ABONE OL
25 Kasım 2019 10:16
Adli para cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kardiyoloji Servisinde sağlık çalışanına hakaret davası sonuçlandı…

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Kardiyoloji Servisi’nde görev yapan sağlık çalışanına hakaret eden sanık 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın sabıkasız geçmişini dikkate alarak hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bıraktı.

Kırklareli’nde oturan 37 yaşındaki Yasemin Taştan, Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Servisi’ne gelerek, tedavi olmak için 3 Ocak günü başvuruda bulunmak istedi. Kardiyoloji Polikliniğinde görevli hekimlerin olmaması nedeniyle hasta kabulü yapılmayan klinikte tıbbi sekreter olarak görev yapan 44 yaşındaki sağlık personeli E.A., başvuran hastayı görünce ilaç alması nedeniyle bulunduğu dinlenme odasından bankoya geldi.

Bu sırada kliniğe gelen sanık Yasemin Taştan, görevli sağlık personeline yönelik, ‘Kısır partisi mi yapıyorsunuz, burada sizi bekliyoruz’ diye bağırdı. Buna rağmen müşteki E.A. sanık Yasemin Taştan’a yönelik, ‘Kendisine nasıl yardımcı olacağını’ sordu. Buna rağmen sanık Taştan sağlık çalışanına yönelik, “Senin yerin burası değil otobanda, seni o.pu kaşar, s.tir git otobanda çalış” şeklinde hakaret etti. Seslerin yükselmesi üzerine poliklinikte bulunan diğer hastalar duruma tepki gösterdi ve çağrılan güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşanan olayın ardından sağlık çalışanı E.A. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak poliklinikte kendisine hakaret eden Yasemin Taştan’dan şikayetçi oldu. Soruşturma sonunda savcılık tarafından şüpheli Taştan hakkında, hakaret suçundan Edirne 7. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı. Yargılamanın ilk duruşmasında mağdur E.A., olay günü, yaşananları bir kez daha mahkeme huzurunda anlattı. Duruşma da tanık olarak dinlenen F.Ç. ise, olay günü doktor odasında bulunduğunu ve yüksek sesler üzerine dışarı çaktığını anlatarak, bir bayanın yüksek sesle bankoya vurarak bağırdığını gördüğünü, E.A.’nın korkmuş vaziyette durduğunu anlattı.

TANIK DOĞRULADI

Edirne 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ikinci duruşma da tanık olarak dinlenen T.T., olay günü eşini kardiyoloji servisine tedavi için götürdüğünü anlatarak, “Poliklinikte doktor bekliyordum. Huzurda bulunan sanığın sekreter ile konuştuklarını gördüm. Bir müddet sonra tarafların sesleri yükseldi. Sanık bankoya vurmaya başladı. Ayrıca sanık gişede bulunan bayana yönelik, ‘Burada ne işin var, otobana, otobana’ diye bağırdı. Daha sonra ortalık karıştı, güvenlik görevlileri olay yerine geldiler.” Şeklinde beyanda bulundu.

SUÇLAMALARI KUBUL ETMEDİ

Sanık Yasemin Taştan, mahkemedeki savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, “Olay tarihinden 1 hafta önce müşteki eşimle tartışmıştı. Benim müştekiye yönelik herhangi bir küfür ve hakaretim olmadı. Bende kalp rahatsızlığı olduğu için olay tarihinde hastaneye gittim. Gişede duran müşteki bana, ‘terbiyesiz eşin nerede, benim işimi yapmayacağını, yaptırabiliyorsan yaptır’ şeklinde sözler söyledi. Olay sırasında yanımızda kimse yoktu.” Şeklinde kendini savundu.

MAHKEME ADLİ PARA CEZASI VERDİ

Savunmaların ve tanıkların dinlenmesinden sonra Edirne 7. Asliye Caza Mahkemesi Hakimi Azime Bekçioğlu, dosyadaki delil durumuna göre, sanık 37 yaşındaki Yasemin Taştan hakkında hakaret suçundan 365 gün adli para cezasına hükmetti. Mahkeme suçun alenin işlenmesi üzerine cezayı 425 gün adli para cezasına çıkardı. Ancak, mahkeme ardından cezada indirim yaparak 354 gün adli para cezasına indirdi. Mahkeme sanığın sosyal ve ekonomik durumunu dikkate alarak sanık Yasemin Taştan’a verilen cezayı 7 bin 80 TL adli para cezasına çevirerek 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Lütfü Karakaş

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.