DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20694541,40%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adli yardımda destek arttı

Adli yardımda destek arttı

Edirne Belediyesi ve Edirne Barosu, dezavantajlı vatandaşlara ücretsiz hukuki destek sağlayacak Adli Yardım Protokolü'nün ikinci imza törenini gerçekleştirdi. Protokol kapsamında, geçen yıl 250 bin lira olan adli yardım desteği, bu yıl dört kat artırılarak 1 milyon liraya yükseltildi.    

ABONE OL
20 Şubat 2024 09:55
Adli yardımda destek arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi ve Edirne Barosu, dezavantajlı vatandaşlara ücretsiz hukuki destek sağlayacak Adli Yardım Protokolü’nün ikinci imza törenini gerçekleştirdi. Protokol kapsamında, geçen yıl 250 bin lira olan adli yardım desteği, bu yıl dört kat artırılarak 1 milyon liraya yükseltildi.

Edirne Belediyesi ve Edirne Barosu, Adli Yardımın Desteklenmesi Projesi’nin ikinci imza törenini gerçekleştirdi. Edirne Belediye Başkanlığı ile Edirne Barosu’nun işbirliğiyle hayata geçirilen proje, dezavantajlı vatandaşların hak arama hürriyetlerini desteklemeyi amaçlıyor. Baro Başkanlığında gerçekleştirilen protokol imza törenine; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Eski Baro Başkanı Av. Alper Pınar, Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı Coşkun Molla, Edirne Barosu yönetimi ve avukatlar katılım gösterdi.

Tören saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

“400 VATANDAŞ YARARLANACAK”

İmza töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, adalete erişimin ve savunma hakkının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “2023 yılında yaptığımız protokolle Edirne Barosu’na 250 bin lira destek sağladık ve 102 yurttaşımızın savunma ihtiyacını karşıladık. 2024 için bu desteği dört kat artırarak 1 milyon TL’ye çıkardık. Bu sayede 400 vatandaşımızın yararlanacağını görmek önemlidir. Bu sürecin devam etmesini umuyoruz” dedi.

“BU PROTOKOL İŞE 102 YURTTAŞ KİMSESİZ OLMADIĞINI HİSSETMİŞTİR”

Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç da Edirne Belediyesi ile yapılan adli yardım protokolünün önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda akdettiğimiz adli yardım protokolü kapsamında, ekonomik zorluklar nedeniyle adalete erişmekte güçlük çeken 102 yurttaşımıza yardımcı olduk. Belediyemizin desteğiyle, baromuzun imkanlarıyla kimsesizlerin kimsesi olmalarını sağladık. Bugün ikincisini imzalayacağımız protokolle, şehrimizde dezavantajlı yurttaşların adalete erişimini kolaylaştıracağız. Ekonomik sebeplerle hak aramakta zorlanan yurttaşlara destek olacak ve cumhuriyetimizin kimsesizlerin kimsesi olma misyonunu sürdüreceğiz. Belediye Başkanımıza, sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini hayata geçirmek için verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un protokolü imzalamasının ardından tören sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.