DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adli yıl törenle açıldı

Adli yıl törenle açıldı

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:01
Adli yıl törenle açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni adli yılın başlaması nedeniyle Atatürk Anıtında tören düzenlendi.Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Ardından konuşan Edirne Barosu Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya yeni adli yılın ülkemize, yargı camiasına ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

Ülkenin beş yıl önce hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Av. Sivrikaya, “Temelleri yıllar öncesine dayanan bu kalkışma devletimizin birçok kurumu gibi yargı camiasını da olumsuz bir şekilde etkilemiştir”dedi.

Av. Sivrikaya, “Yaralar daha yeni yeni sarılmaya başlanmış iken yaklaşık iki yıldır maruz kaldığımız salgın hastalık bir kez daha toplumumuzu, ekonomimizi, sosyal yaşantımızı ve yargı sistemimizi olumsuz etkilemiştir. Adalete erişimde sıkıntılar yaşanmıştır. Buna rağmen güç birliği ile sorunların üstesinden gelinmiştir” dedi.

“İÇERİĞİNİN BİLİNMEDİĞİ DOSYA HAKKINDA YORUM YAPILIP, AHKAM KESİLMESİ HADSİZLİKTİR”

Birkaç yıldır ‘sosyal medya adaleti’ diye bir derdin başlarına musallat olduğunu anlatan Av. Sivrikaya, “Gün geçmiyor ki gerek sosyal medyada gerek görsel medyada yapılan paylaşımlardan sonra yargının vermiş olduğu kararın değiştiği, adaletin bu mecralar tarafından gerçekleştirildiği gibi haberler ile karşılaşmayalım. Esas itibarı ile biz hukukçular bunun gerçek olmadığını, yargı makamlarının önündeki dosyada bulunan deliller ile karar verdiğini, dosyanın ise sürekli yeni deliller ile güncellendiğini bilmekteyiz. Buna rağmen birkaç münferit olay örnek gösterilmek suretiyle yargı camiasının üzerine gidilmesi ve yıpratılmaya çalışılması bizleri fazlasıyla üzmektedir. İçeriğinin bilinmediği dosya hakkında yorumlar yapılması, ahkam kesilmesi en hafif tabiri ile hadsizliktir. Yargı mensuplarına haksızlık yapılmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

“ORMAN YANGINLARI VE SEL FELAKETLERİYLE SARSILDIK”

Yaşanan orman yangınları ve sel felaketlerine değinen Av. Sivrikaya, “Yine, son birkaç aydır cennet ülkemizin birçok köşesinde meydana gelen orman yangınları, sel felaketleri hepimizi üzmüş, derinden sarsmıştır” dedi.

“EMPERYALİST GÜÇLERİN KİRLİ OYUNLARI VE KAOSLARI, MİLYONLARCA İNSANI YERİNDEN EDİYOR”    

Av. Sivrikaya, son yıllarda ülkemize yönelik düzensiz göçmen akınına ve yarattığı olumsuzlara işaret ederek, “Ülkemizin yaşadığı bir diğer sorun ise düzensiz göçmenlerin yarattığı olumsuzluklardır. Yakın coğrafyamızdaki ülkelerde emperyalist güçlerin kirli oyunları ile yarattığı kaos ortamından kaçan milyonlarca insan düzensiz bir şekilde ülkemize akın etmektedir. Bu durum esas itibarı ile büyük bir sorun olmakla birlikte bizlere çok önemli bir duyguyu yaşatmaktadır” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN OLUŞTURDUĞU DEVLET YAPISI VE ONUN YAKTIĞI IŞIK, BİZİ AYAKTA TUTUP, YOLUMUZU AYDINLATIYOR”

Av. Sivrikaya, “Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu milletin hukukçuları olarak, başımıza her ne gelirse gelsin, her türlü zorluk ve musibet karşısında dimdik durarak yaralarımızı sararak yolumuza devam edeceğiz. Hukuktan ve adaletten ayrılmayacağız. Bize bu umudu aşılayan, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. 19 Mayıs 1919 da başlayan “Kurtuluş ve Bağımsızlık” mücadelesi, daha iki gün önce 99. Yıldönümünü kutladığımız, “Bağımsızlığımızın Sonsuza dek Parıldayacak Yıldızı” 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi ile tamamlanmış. 29 Ekim 1923 te kurulan Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Ardı sıra yapılan devrimler ile güçlü bir devlet yapısı oluşmuş, yolumuz aydınlatılmıştır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan bu devlet yapımız ve onun yaktığı ışık, yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizi ayakta tutmakta, yolumuzu aydınlatmakta, geleceğe dönük umudumuzu her geçen gün arttırmaktadır. Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, şükran ve rahmet ile anıyorum” dedi.

“TEMEL AMACIMIZ HALKIMIZA KUSURSUZ BİR ADALET HİZMETİ SAĞLAMAK”

Baro Başkanı Av. Sivrikaya’nın ardından konuşan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak da yargı olarak temel amaçlarının halka kusursuz bir adalet hizmeti sağlamak olduğunu ifade ederek, “Adalete olan güveni daha da yükseltmek ve kamu vicdanını tatmin etmek. Bu amaç doğrultusunda yurdumuzun tamamında tüm yargı çalışanlarımız özverili bir şekilde görevlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Bizde aynı şekilde aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelelerinin aynı kararlılıkla devam edeceğine dikkat çeken Başsavcı Çakmak, “Aynı zamanda malumunuz hala bir salgın süreci devam ediyor. Ülkemizde bu salgın sürecinden etkileniyor. Bu anlamda da bakanlığımız yargısal faaliyetlerin en az şekilde etkilenmesi için tüm çalışmalarını yapıyor. Gerek fiziki olarak gerekse teknik olarak olmaması gereken tüm eksiklikler veya olması gereken tüm çalışmalar yapılmakta. Bizde Edirne Adliyesi olarak, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bu çalışmaları yapıyoruz. Ben bu sürecinde en kısa sürede tamamlanarak normal hayata dönmemizi temenni ediyorum. Yeni Adli Yılın ülkemize, milletimize, tüm yargı çalışanlarına, camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.