DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095176-0,17%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Afgan göçmen edişesi! Göç Bakanı Mitarakis: “Kapasitemiz yok, Türkiye’ye destek verelim”

Afgan göçmen edişesi! Göç Bakanı Mitarakis: “Kapasitemiz yok, Türkiye’ye destek verelim”

ABONE OL
13 Kasım 2021 15:34
Afgan göçmen edişesi! Göç Bakanı Mitarakis: “Kapasitemiz yok, Türkiye’ye destek verelim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vilayet merkezlerini ele geçirmek için Afgan güvenlik güçleriyle çatışan Taliban’ın hızlı ilerleyişi, Avrupa Birliği (AB) ve Birliğin üyesi Yunanistan tarafından yakından takip ediliyor.

Millet Gazetesi’nde yer aman habere göre; Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, AB’nin, 2015’teki göç krizinin tekrarını kaldıracak durumda olmadığını ve insanların Afganistan’dan ayrılışının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Mitarakis, aksi halde daha fazla insanın AB’ye gelmeye çalışmasının önünün açılacağına dikkati çekti.

Brüksel’in, Afganistan’dan göçmen gelmesini hafifletmesine yardımcı olmak için Türkiye’ye daha fazla destek vermesi gerektiğini savunan bakan Mitarakis, “AB, bir başka büyük göç kriziyle başa çıkma kapasitesine sahip değil.” ifadesini kullandı.

ATİNA’NIN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI GÖÇMEN KRİZİ

Yunanistan; 6 yıl önce, çoğu Suriye, Afganistan ve Irak’tan olmak üzere yaklaşık bir milyon insanın ülkeye giriş yapmasıyla Avrupa’daki göç krizinde öne çıkan ülke oldu.

2015’TEKİ TABLO TEKRARLANIR ENDİŞESİ

ABD liderliğindeki yabancı güçler 20 yılın ardından Afganistan’dan geri çekilirken, Taliban unsurları Kabil hükümetine karşı girdikleri çatışmalarda “hızlı kazanımlar” elde etti.

Çoğu Avrupa Birliği üyesi ülke, Afganistan’daki gelişmelerden endişe duyuyor. Suriyeli, Afgan ve Iraklı olmak üzere çok sayıda göçmenin Avrupa’ya geçiş yaptığı 2015 yılına benzer bir göç krizinin yeniden patlak verebileceği belirtiliyor.

“AB ETKİN OLMALI”

Mitarakis, konuyla ilgili sözlerini, “Afganistan’da kötüye giden durumun sonuçlarından endişeliyiz. Bu yüzden, Avrupa Birliği’nin böyle bir krizi önlemede etkin olması oldukça kritik ve önemlidir.” şeklinde tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.