DOLAR 32,3891 -0.11%
EURO 34,5951 -0.65%
ALTIN 2.385,42-2,02
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1931680-5,71%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Binlerce soydaş Mastanlı Mahallesi sokaklarında iftar yaptı

Binlerce soydaş Mastanlı Mahallesi sokaklarında iftar yaptı

Gümülcine'nin Mastanlı Mahallesi'nde faaliyet gösteren Köprü Derneği, iftar yemeği düzenlendi. İftara binlerce soydaş katıldı.

ABONE OL
6 Nisan 2024 12:39
Binlerce soydaş Mastanlı Mahallesi sokaklarında iftar yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümülcine’nin Mastanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Köprü Derneği, iftar yemeği düzenlendi. İftara binlerce soydaş katıldı.

Gümülcine’nin Kırmahalle, Mastanlı ve Kozluköy Yolu mahallelerinde ikamet eden soydaşlar tarafından kurulan Köprü Derneği, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Kadir Gecesi’nde binlerce soydaşı iftar yemeğinde buluşturmayı başardı.

Millet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Köprü Derneği tarafından mahallelerde ikamet eden soydaşların desteğiyle 5 Nisan 2024 Cuma akşamı düzenlenen iftar yemeği soydaşlar yine büyük ilgi gördü.

Şehirde mahalleler yaşayanların yanı sıra ve civar köylerde katılan soydaşlar, Mastanlı Mahallesi sokaklarında mahallenin genç kızları ve oğlanları tarafından hazırlanan iftar sofralarını doldurdu ve akşam ezanın okunmasıyla hep birlikte oruç açtı. Yemek duasını, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı din görevlisi Ebubekir Şahin yaptı.

Caminin avlusunda ve sokaklarda ağırlanan binlerce soydaş iftar yemeğini yedikten sonra cemaat camide topluca akşam naması kıldı.

İftar yemeği programı, Yatsı namazına kadar camide cemaate vaaz verilmesi ve teravih namazının kılınması devam etti. Son olarak, Kadir Gecesi münasebetiyle camide okunacak Mevlid-i Şerif ve yapılacak dua ile program sona erecek.

Yoğun katılımla gerçekleşen iftar yemeğine, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Rodop Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Eyalet Başkan Danışmanı Rıdvan Molla İsa, eyalet meclis üyeleri Ahmet Osman Pehlivan ve Kaan Mümin, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail ve Mesut Mehmet, meclis üyeleri Arif Kaşaıkçı, İsmail Molla Mehmet, Hasan Hasan, Rıdvan Molla Hüseyin Ahmet, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mesupları Derneği BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mümin Hasan, diğer sivil toplum kuruluşlardan başkanlar, yöneticiler, kontenjan öğretmenleri, mütevelliler ve binlerce soydaş katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.