DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20721291,38%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AGD, İslam’a ve Kur’an’a yapılan saldırıları kınadı

AGD, İslam’a ve Kur’an’a yapılan saldırıları kınadı

ABONE OL
29 Ağustos 2023 10:36
AGD, İslam’a ve Kur’an’a yapılan saldırıları kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mimar Sinan Heykeli önünde Kur’an tilaveti ile başlayan programa çok sayıda Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi, siyasi parti temsilcileri ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri katıldı.

“DÜNYAYI SÖMÜREN GÜÇLER İSLAMOFOBİ GİBİ KARANLIK PROJELERLE İSLAM’I VE İNSANLIĞI HEDEF ALMAKTA”

Kur’an-ı Kerim ve İslam’a yapılan saldırılarla ilgili Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdülhamit İriş; “Hepimiz biliyoruz ki İslam’ın mesajı tüm insanlığadır.Kur’an: düşünen, akıl sahibi, herkese hitap eden bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim, bütün insanlığı hidayete ve ebedi kurtuluşa davet eder. İslam’ın hayat veren hükümlerini açıklar. Barış ve huzurun, adalet ve birlikte yaşamanın ilkelerini bildirir. İnsan onur ve haysiyetini, hak ve hürriyetlerini mukaddes bilmeyi emreder. Kur’an-ı Kerim’i rehber edinen Müslümanlar, tarih boyunca farklı inanç ve kültürlerle bir arada, barış ve huzur içinde yaşamanın en güzel örneklerini sunmuştur. Farklı dinlere mensup insanlar, Müslümanların idaresi ve koruması altında dinlerini özgürce yaşamışlardır. İslam medeniyetinde başkalarının inancına hakaret etmek, kutsalına zarar vermek, yoktur. Dünyayı sömüren küresel güçler, İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, İslam’ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır. Hiçbir ahlaki ölçü tanımayanlar, toplumların en önemli yapı taşı olan “Aileyi” hedef almaktadırlar. Sosyal medyada, dijital platformlarda hatta sokaklarda ölçüsüz davranışlar teşvik edilmektedir. Utanma, ar, edep, haya ve bunun gibi kavramlar, konuşulamaz hale getirilmektedir.

Haz ve hız sarmalına sokulan toplumlar ve özellikle gençlerin bir kısmı heba edilmek istenmektedir. Ve bu ürkütücü tahribat, bir bölgeyi, bir ülkeyi değil tüm insanlığı kuşatma eğilimindedir. Son günlerde Kur’an’a ve İslam’a yönelik çirkin saldırılar, sadece Müslümanları değil, insanlığın bütün ortak değerlerini ve toplumsal barışı hedef almaktadır. Son zamanlarda Avrupa’nın muhtelif şehirlerinde, kutsal kitabımızın yakılmaya cüret edildiğine şahit oluyoruz. Hiçbir akıllı insan, böylesine çirkin bir davranışı makul görmez. Aklı başında hiçbir yönetim böylesine müessif bir olaya müsamaha göstermez. İnsan onurunu zedelemek, kutsal değerlere saldırmak, hak ve hukuk tanımamak, özgürlük kılıfı altında normalleştirilemez. Özgürlük, hiç kimseye bir başkasının hakkını ihlal etme yetkisi vermez. Bilakis özgürlük, herkesin inanç ve düşüncesine saygı göstermeyi, bütün farklılıklara rağmen başkalarının hak ve hukukunu gözetmeyi gerektirir. Bundan dolayı, inancımıza ve mukaddes değerlerimize yapılan bu tür menfur saldırıların karşısında yer almak, sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın ortak vazifesidir. “Allah katında tek din İslam’dır.” Bütün insanlığın yegâne huzur kaynağı İslam’dır. Buradan haykırıyoruz ki; Allah’ın nurunu söndüremezler!

Bizler Müslümanlar olarak; mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam’a da dil uzattırmayız. Batıla karşı izzetli ve vakur duruş, Müslümanların en önemli vasıflarındandır. Diğer taraftan çok iyi biliyoruz ki İslam’a ve Kuran’ a yönelik saldırılara karşı verilmesi gereken en güzel cevap; yüce dinimiz İslam’ı en doğru şekilde öğrenmek ve temsil etmektir. Bunun için de Kur’an’ı okumak, anlamak, yaşamak ve yaşanmasına vesile olmak için daha fazla çalışmalıyız. Onun hayat veren ilkelerini, hak ve adalet anlayışını, hikmetli bir dil ve güzel bir üslupla, bütün insanlığa ulaştırmak için, daha çok gayret göstermeliyiz. Önemli olan burada bizlerin fert fert, aile aile ve toplum olarak nasıl bir imtihan verdiğimizi. Yüce kitabımız ne güzel açıklıyor; “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” Ne mutlu, bütün insanlığın saadeti için gayret edenlere! Ne mutlu, dünya imtihanını en güzel şekilde verenlere!”şeklinde sonlandırmasıyla program sona erdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.