DOLAR 32,5397 0.16%
EURO 34,9666 -0.03%
ALTIN 2.456,470,84
BIST 9.884,521,73%
BITCOIN 20895800,75%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ahşaba hayat veren aile

Ahşaba hayat veren aile

ABONE OL
2 Kasım 2021 11:38
Ahşaba hayat veren aile
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahşaba hayat vererek adeta küçük bir maket dünyası yaratan Sıyurgal ailesi, yaptıkları ürünlerden arta kalan malzemeleri de çöpe atmayarak geri dönüşümle tekrar başka bir maket veya tasarımda değerlendiriyorlar

Ailecek tasarımdan kesimine, renklendirmesinden satışına kadar tüm aşamaları kendileri üstlendiğini söyleyen Özlem Sıyurgal, vatandaşların ekonomik yönden maket yerine gıdaya odaklandığını söyledi.

Kullandıkları malzeme fiyatlarının gün gün değişmesinden dolayı da satış fiyatlarının değişkenlik gösterebildiğini aktaran Sıyurgal, her üründe en uygun fiyatı verdiklerini, toplu siparişlerde de kolaylık sağladıklarını dile getirdi.

“ÇİZİM, KESİM, RENKLENDİRME VE SATIŞ”

Oto aksesuarı işinden hediyelik ahşap ev ürünlerine yöneldiklerini ve işin tasarımından satış kısmına kadar kendileri yaptığını ifade eden Sıyurgal, “Burada esnafım. Ev dekorasyonu ve hobi malzemeler üzerine dükkanımız. 2 yıl oldu dükkanımızı açtığımız. Hobi olarak ahşap işi yapıyorduk atölyemizde. Bide sergileyelim dedik. Kişiye özel magnetlerimiz oluyordu onları da ekledik. Ahşap maketleri yapmak daha çok hoşumuza gitti. Düşünerek ve çizimini yaptığımız ilk aşamamız sanayideki atölyemizde oluyor. Önce düşünüyoruz nasıl renklendirebiliriz diye. Tasarım tamamlandıktan sonra renklendirip satışa sunuyoruz. 3 kişilik bir ekibiz.  Abim sanayide duruyor, arkadaşım burada duruyor ben bazen sanayiye gidiyorum. Çok sıkışırsak annem devreye giriyor. Daha önce oto aksesuarı işimiz vardı anahtarlık, araç yazıları gibi. Sıkıldık sektörü değiştirelim dedik. Ürünlerimiz çok ilgi çekiyor ama pandemi dolayısıyla çok ilgi çekemedik” dedi.

“ARTAN ÜRÜNLER ÇÖPE GİTMİYOR, TEKRAR DEĞERLENDİRİYORUZ”

Ürünlerden artan malzemelerin çöpe gitmediğini farklı şekilde başka maket ve tasarımlarda değerlendirdiklerini kaydeden Özlem Sıyurgal “Sipariş üzerine ürün çıkartıyoruz. Özellikle magnet siparişi geliyor, bebek odaları için kapıya asılmak için isim tasarımı geliyor, hobi olarak maketle uğraşan müşterilerimiz var. Bizden ne isteniyorsa yapabileceğimiz gibi bir şeyse yapıyoruz. Sınırsız aslında. Elimizde kalan başka bir sipariş için yaptığımız ürünleri farklı şekilde değerlendirebiliyoruz. Çöpe gitmiyor kesinlikle. Bazı ürünlerden çıkan parçaları başka ürünlerde kabartma, çıkartma olarak kullanabiliyoruz. Geri dönüşüm olarak değerlendirerek hem malzemeye hem ürüne hem de çevreye değer katıyoruz” dedi.

“MALZEMEYE 2-3 GÜNDE BİR ZAM GELMESİ SATIŞ FİYATINI DEĞİŞTİRİYOR”

Ürünlerini en düşük fiyattan satışa sunduklarını ancak malzemelere her geçen gün gelen zamlarında etkisinin olduğunu sözlerine ekleyen Sıyurgal, “İlgi var ama alım gücü olmadığı için, insanların sadece gıdaya yönelik hareket ettiği için dikkat çekemiyoruz. İnsanların dikkatini çekiyor, fiyatını soruyor, en düşük fiyatta tutmamıza rağmen pahalı geliyor. Mesela kişiye özel bir tasarım yapacağımız zaman bugün fiyat istediniz, bugün karar verdiniz ama yarın geldiğiniz aynı fiyat olmuyor. Malzemeye 2-3 günde bir zam gelebiliyor. Ürünler 1 hafta ile 1 ay içerisinde tamamlanabiliyor. Üründen ürüne değişiyor. Eğer zamanı varsa müşterinin daha geniş zamanda yapıyoruz daha sağlıklı oluyor. Ama bir ürün en az 1 hafta sürüyor. Fiyatlarımızda istenilen ürüne ve malzemeye göre değişiyor. Çok yüksek meblağlar istemiyoruz. Toptan sipariş verildiğinde fiyatımızı da tabi ki uygun tutuyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.