DOLAR 32,5291 0.23%
EURO 34,7518 0.03%
ALTIN 2.491,601,21
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20295281,42%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile Okulu Projesi’nde eğitimler sürüyor

Aile Okulu Projesi’nde eğitimler sürüyor

ABONE OL
30 Mart 2023 14:42
Aile Okulu Projesi’nde eğitimler sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulunda Aile Okulu Projesi eğitimlerine katılan velilere katılım belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından verildi. Aile Okulu Projesi kapsamında eğitimlere katılan velilere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Okulu Projesi kapsamında veli eğitimleri devam ediyor. Aile Okulu Projesi kapsamında ailelere “sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite” olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor.

Bu kapsamda Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulunda düzenlenen eğitim programını tamamlayan veliler için katılım belgesi takdim töreni düzenlendi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğrencilerin gelişimi için okul ve aile eğitimlerinin birbirini tamamlayan eğitimler olduğunu belirterek, Aile Okulu Projesi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı, konuşmasının ardından eğitimlere katılan velilere katılım belgelerini verdi.

AİLE OKULU PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Okulu Projesi; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlıyor. Projeyle ailelere “sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite” olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor. Ayrıca proje başlıklarına “çevre ve iklim değişikliği, ilk yardım ve trafik öğreniyorum” olmak üzere üç konunun daha eklenmesi planlanıyor. Proje kapsamında ilk önce her okuldan belirlenen öğretmenlere eğitici eğitimi verilirken bu öğretmenler de aldıkları eğitimler çerçevesinde velilere eğitim veriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.