DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652420,64%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti adını ve amblemini gizliyor

AK Parti adını ve amblemini gizliyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İvan’ın Leva bozdurup filesini doldurduğunu, emekli İrfan’ın boynu bükük eve gittiğini söyledi.

ABONE OL
10 Mart 2024 20:18
AK Parti adını ve amblemini gizliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel bir hafta önce Kırklareli’ne geldiğinde bir Bulgar Leva’sının 17 lira olduğunu, bugün 18 lirayı aştığını söyleyerek, “Leva bir haftada bir lira artmış, emeklimiz yoğurt alırken, süt, peynir alırken zorlanırken levayı bozduranlar mandıralardan kilo kilo ürünleri taşıyorlar, elbette esnafımız iş yapsın ama İvan parayı bozdurup fileyi doldururken, İrfan amcamın boynu bükük eve gitmesine yüreğimiz dayanmıyor” dedi.

Saraçlar Caddesi’nde Edirnelilere seslenen CHP Lideri Özel, AK Parti’nin Edirne ve İzmir’de amblemini sakladığına dikkat çekerek, “Adayların partinin simgesi ampulü bir İzmir’de, bir de Edirne’de mikroskopla ara, o kadar küçük koymuşlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın resminden niye çekiniyorsunuz? Ampulden niye çekiniyorsunuz? Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu Edirne’nin, yiğit, mert, kalbinde Atatürk sevgisi, vatan ve bayrak sevgisi olan bu insanlarından oy isteyen kişiler, Tayyip beyi hatırlamasınlar çünkü Tayyip bey, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘iki ayyaş’ diyor, onu biliyor da ondan gizliyor onu” dedi.

Özel, AK Parti’nin Edirne’ye gelirse belediye mallarının Ensar, Okcular ve TÜVGA’ya protokolle 25 yıl süreyle peşkeş çekileceğini ileri sürerek, “Edirne’deyiz, hesabı neye göre yapmak lazım? Ciğere göre yapmak lazım Edirne ciğerinin geçen sene porsiyonu kaç paraydı, sordum. 80 liraydı, doğru mu? Bu sene olmuş 240 lira, doğru mu? Evet, doğru. Sıkıntısı çeken esnafı da yoksulluk çeken herkesi ve özellikle de çiftçileri bu hükümet perişan etti” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Edirne programı kapsamında Keşan ve Uzunköprü’de düzenlen halk buluşmalarının ardından geldiği kent merkezinde Edirneli vatandaşlardan Belediye Başkanı Adayı Filiz Gencan Akın için yetki istedi.

Saraçlar Caddesi’nde konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Edirne artık oylarını ayırmıyor, birleştiriyor ve bu seçimde rekor oy ile bir Cumhuriyet kadınını belediye başkanı seçiyor. Filiz Gencan Akın’ı Edirne belediye başkanı seçmeye var mıyız? Var mısınız? Onu seviyor musunuz? Ona güveniyor musunuz? Onun için çalışacak mısınız? Biz de ona güveniyoruz. Recep Başkanımızı çok seviyoruz. Şükrü Başkanımızı çok seviyoruz. Artık zamanı geldi, Edirne’yi bir cumhuriyet kadınına, Atatürk’ün kızı Filiz Gencan Akın’a teslim ediyoruz” dedi.

EDİRNE’NİN ÖZGÜRLÜĞÜNE VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’deki özgürlük ortamını, güven ortamını, Cumhuriyetin kazanımlarını aşındıracak olanların takiyesine, ikiyüzlülüğüne ne söylediğine bakılmaması gerektiğini söyledi.

Özel,  “TÜGVA, TÜRGEV, Okçuluk Vakfı ve Ensar Vakfı’na o şehrin ne kadar taşınmazı varsa ne kadar salonu varsa ne kadar devlet binası varsa her birini teker teker 25, 30 yıllığına protokollerle veriyorlar. Okulları, protokol yapmaya zorlayarak kendi elemanlarını sokuyorlar. Öğrencileri, milli eğitimin müfredatının dışında kindar bir nesil olarak yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Şehri talan edip, yandaş müteahhitlere bütün ihaleleri verip, o şehirde ne varsa ne yoksa hepsini perişan ediyorlar. O yüzden Edirne bizim gözümüz, ona gözümüz gibi bakacağız. Gözümüzü, Cumhuriyet’in kızı, Atatürk’ün evladı Filiz Gencan Akın’a halkına emanet edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

“EDİRNE VE İZMİR’DE ‘AK PARTİLİ ADAYLAR AMBLEMLERİNİ GİZLİYOR”

Türkiye’nin bütün şehirlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrakları, posterleri neredeyse her direkte, her duvarda varken, iki şehirde çok az olduğunu belirten Özel, “Biri İzmir, birisi Edirne. Adayların partinin simgesi ampulü bir İzmir’de, bir de Edirne’de mikroskopla ara, o kadar küçük koymuşlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın resminden niye çekiniyorsunuz? Ampulden niye çekiniyorsunuz? Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu Edirne’nin, yiğit, mert, kalbinde Atatürk sevgisi, vatan ve bayrak sevgisi olan bu insanlarından oy isteyen kişiler, Tayyip beyi hatırlamasınlar çünkü Tayyip bey, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘iki ayyaş’ diyor, onu biliyor da ondan gizliyor onu” dedi.

 “CUMHURİYET’İN KIZI VE ATATÜRK’ÜN EVLADI FİLİZ GENCAN AKIN”

Özel, Edirne’nin önemli bir karar alacağını ve şehrin geleceğini Cumhuriyet’in kızı ve Atatürk’ün evladı olarak nitelendirdiği Filiz Gencan Akın’a emanet edeceklerini belirtti. Aksi durumun Edirne’nin birinci dönem milletvekilleri Kazım Karabekir, İsmet Paşa ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatacağını belirten Özel, Edirne’nin Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağına inandığını ifade etti.

“TÜRK LİRASININ DEĞER KAYBI EMEKLİLERİ ZORLUYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonominin kötüye gittiğini ve Türk Lirası’nın değer kaybının vatandaşları olumsuz etkilediğini dile getirdi. Özel, geçen hafta Kırklareli’nde yaptığı konuşmada bir Euro’nun 17 TL olduğunu belirtirken, bugün geldiği Edirne’de bu rakamın 18.5 TL’ye yükseldiğine dikkat çekti.

“İVAN PARAYI BOZDURUP FİLELERİ DOLDURUYOR”

Konuşmasında emeklilerin ve dar gelirli vatandaşların alım gücünün düştüğünü vurgulayan Özel, leva bozduranların mandıralardan kilo kilo peynirleri taşıyanların olduğunu ancak bizim emeklilerin güçlük çektiğini söyledi. “İvan parayı bozdurup fileleri doldururken İrfan amcamın boynu bükük eve gitmesine yüreğimiz dayanmıyor” diyen Özel, ekonomik dengesizliklerin sosyal adaleti zedelediğini ifade etti.

“GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 120’LERDE”

Özel, Edirne’nin emekli kenti olduğunu ve meydanın büyük bir kısmının emeklilerle dolu olduğunu belirtirken, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu ifade etti. Özel, konuşmasında Türkiye’de son yıllarda enflasyonun resmi rakamlara yansıtıldığı gibi düşük gösterildiğini ve emeklilere yapılan zamların gerçek enflasyonun çok altında olduğunu söyledi. Gerçek enflasyonun yüzde 20’leri bulduğunu söyleyen Özel, hükümetin emekli maaşlarını düşük tutarak emeklilerin alım gücünü ciddi şekilde azalttığını savundu.

“2002’DE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İLE 8 ÇEYREK ALTIN ALINIYORDU, ŞUAN 2,5 ÇEYREK ALTIN ALINIYOR”

CHP lideri, AKP iktidarı döneminde en düşük emekli maaşının sürekli olarak azaldığını ve ekonomik olarak zor durumda olan emeklilerin çoğunluğunun geçim sıkıntısı çektiğini belirtti. Özel, “3 Kasım 2002 günü. Yani Tayyip Bey’in partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. O günkü en düşük maaş ile 8 çeyrek altın. Bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lira. 2,5 çeyrek altın alıyor. Bakın bir emekli cebindeki bir çeyrek altını düşürse aklı çıkar. Dört döner Edirne’de nerede düşürdüm altını diye. Bu Tayyip Bey bir emeklinin değil her emeklinin cebinden 1 altın değil 5,5 altın aldı. Bir sefer değil her ay alıyor emeklinin cebinden 5,5 altını Tayyip Erdoğan çalıyor arkadaşlar” dedi.

“EMEKLİLERE YAPILAN ZAM GERÇEK ENFLASYONUN ÇOK ALTINDA”

Konuşmasında, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin yetersizliğini ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları vurgulayan Özel, hükümetin emeklilere karşı haksızlık yaptığını belirtti. Özel, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin yıllar içinde ciddi şekilde azaldığını ve hükümetin bu konuda adil olmadığını ifade etti. Emeklilere yapılan zamların gerçek enflasyonun çok altında olduğunu savunan Özel, hükümetin emeklilere verdiği sözleri tutmadığını ve emeklilerin alım gücünün sürekli olarak azaldığını dile getirdi.

“BUNDAN SONRA EMEKLİDEN OY YOK”

CHP lideri, hükümetin emeklilere yönelik politikalarının adaletsiz olduğunu ve ekonomik olarak zor durumda olan emeklilerin çoğunluğunun geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, “Tayyip Erdoğan’a diyorum ki, bir emekli kart verelim, bir emekli kart, içine 7 bin lirayı koyalım ve bu asgari ücretle 10 bin lira arasındaki farkı ödeyelim. Ayrıca o kartta elektrik, su, doğal gaza, yüzde 25 ile yüzde 40 indirim yapalım. Tayyip Bey, para yok diyor. Sade 7 bin liralar için 1.4 trilyon lazım dedi. Hemen hesaplattık. 680 milyar lazım. Peki bu 680 milyar nerede? Vallahi 680 milyar nerede biliyor musunuz? İliç’teki maden ocağının vermesi gereken vergiyi affetmiş 222 milyon. Beşli çetenin, yandaş müteahhittin, ultra zenginlerin, holdinglerin para kazanıp ödemeleri gereken vergiyi son anda plan bütçe komisyonunda affedip vazgeçtikleri para emekliye yetecek para. Şimdi emeklilere soruyorum. Tayyip Bey, beşli çeteye para buluyor, size yok. Yandaş müteahhidine para buluyor, size yok. Yabancı altın şirketine para buluyor, size yok. Uçan saraya, yüzen saraya, yazlık saraya, kışlık saraya, bin odalı saraya para buluyor, size yok. Önümüzdeki seçimlerde Tayyip Bey’e oy var mı? Tayyip Bey, madem emekliye para yok, sana da bundan sonra emekliden oy yok.”

TAVA CİĞERİN PORSİYONU GEÇEN SENE 80, BU SENE 240 LİRA”

Özel, gittiği her yerde o kente özgü ürünlerin geçen sene ve bu seneye göre fiyat karşılaştırmasını yaptığını belirterek, “Edirne’deyiz, hesabı neye göre yapmak lazım? Ciğere göre yapmak lazım Edirne ciğerinin geçen sene porsiyonu kaç paraydı, sordum. 80 liraydı, doğru mu? Bu sene olmuş 240 lira, doğru mu? Evet, doğru. Sıkıntısı çeken esnafı da yoksulluk çeken herkesi ve özellikle de çiftçileri bu hükümet perişan etti” dedi. Özel, Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan zeytinyağı ve kuzu eti gibi ürünlerdeki fiyat artışlarına dikkat çekerek, geçen seneye kıyasla zeytinyağı ve kuzu eti fiyatlarının neredeyse iki katına çıktığını söyledi.

“31 MART SEÇİMLERİNİN BİR HESAP SORMA VE DEĞİŞİM TALEBİ”

31 Mart seçimlerinin bir hesap sorma ve değişim talebi olduğunu vurgulayan Özel, hükümetin ekonomik ve medya politikalarına yönelik eleştirilerini de dile getirdi. Özel, özellikle TRT’nin tarafsızlığını kaybettiğini iddia ederek, devletin resmi televizyonunun halkın sesini kısmakla suçladı. TRT’nin seçim sürecinde tarafsızlığını kaybettiğini belirten Özel, TRT’nin CHP’ye ayrılan yayın süresini kısıtladığını ve hükümete yakın partilere daha fazla yayın imkanı tanıdığını iddia etti. Özel, TRT’nin CHP’nin seçim filmini yayınlamamasını da eleştirerek, bu durumu “haksızlık” olarak nitelendirdi.

“YILMAZ BÜYÜKERŞEN İLE EDİRNE’NİN NEHİRLERİNİ TEMİZLEYECEĞİZ”

Edirne’nin çevresel sorunlarına çözüm bulmak için önemli adımlar atacaklarını belirten Özel, Avrupa Birliği Çevre Fonları’nın da desteğiyle üç nehir olan Tunca, Meriç ve Arda’yı temizlemeyi ve turizme kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Edirne’nin nehirlerinin temizlenmesi sürecinde Eskişehir’in eski belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’in liderlik edeceğini ifade eden Özel, Büyükerşen’in daha önce Eskişehir’de Porsuk Nehri’ni temizlemesiyle tanındığını ve aynı başarıyı Edirne için de göstereceğine inandıklarını dile getirdi.

ÖZEL’DEN GÜRKAN’IN HİZMETLERİNE ÖVGÜ

Özel, Edirne’nin mevcut belediye başkanın Recep Gürkan’ın hizmetlerinden de övgüyle bahsederek, altyapı, su sorunu, kültürel ve sanatsal etkinlikler konusunda önemli adımlar attığını belirtti. Özel, önümüzdeki günlerde belediyedeki görevini bırakacak olan başka Gürkan, Edirne’nin geleceğini düşünerek görevi alnının akıyla devredeceğini belirterek, “Recep Başkan önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde ya da Yılmaz Hoca’nın ekibinde orada Yılmaz Hoca ile birlikte partimize faydalı olmaya, sosyal demokrasiye faydalı olmaya sizin göğsünüzü kabartmaya devam edecek” dedi.

Son olarak Özel, partisinin Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’ı kastederek, “Birileri istediği kadar bu kenti Atatürk’e husumet duyanların partisine peşkeş çekmeye karışsın. O Cumhuriyet’e sahip çıkacak. Atatürk’e sahip çıkacak. Edirne’ye sahip çıkacak. Partinin kurucu genel başkanı Selanik’te doğmuş Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın adayını Selanikli ÖzgüR Özel siz hemşerilerine emanet ediyor. Önceki başkanımıza, şimdiki başkanımıza, yarınki başkanımıza, bütün başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Onları sizlere, sizi de Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Erkan Ekşi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.