DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076797-0,83%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akbal, Uluslararası Güvenlik Kongresi’ne bildiri sundu

Akbal, Uluslararası Güvenlik Kongresi’ne bildiri sundu

ABONE OL
7 Ekim 2022 10:36
Akbal, Uluslararası Güvenlik Kongresi’ne bildiri sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Özdemir Akbal, yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen “Uluslararası Güvenlik Kongresi”ne davetli konuşmacı olarak katıldı.

İnönü Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (İNÜSAM), Uluslararası Politika ve Güvenlik Çalışmaları Derneği (INTPOLSEC) ve International Journal of Politics and Security (IJPS) iş birliğiyle “Uluslararası Güvenlik Kongresi” düzenlendi.

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde, uluslararası politika ve güvenlik alanında uzman akademisyen ve araştırmacıların katkılarıyla gerçekleştirilen kongreye konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör. Dr. Özdemir Akbal, “Arap Yarımadası Güvenlik Faaliyetlerinin Yapısal İncelemesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

16 oturumda gerçekleşen ve iki gün boyunca devam eden kongrede konuşan Öğr. Gör. Dr. Özdemir Akbal, güvenlik politikalarının, uluslararası politika bağlamından uzaklaştırılarak analiz edilemeyeceğini belirterek uluslararası politika yapısında sistemik ve alt sistemik yapıların ilişkisine dikkat çekti. Öğr. Gör. Dr. Özdemir Akbal, bu yaklaşımla incelediği Arap Yarımadası güvenlik faaliyetlerinin yürütülmesi hususunda dikkat çekici öneri ve açıklamalarda bulundu.

Kongreye, Türkiye, ABD, Hindistan, Afganistan, Yunanistan, Rusya ve Çin’den 72 araştırmacı ve akademisyen katılarak 60’a yakın bilimsel tebliği sundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.