DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056378-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akbulut, Gaytancıoğlu’nu topa tuttu

Akbulut, Gaytancıoğlu’nu topa tuttu

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:31
Akbulut, Gaytancıoğlu’nu topa tuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkanı vekili Nedret Akbulut, önceki gün meclis toplantısına katılarak açıklamalarda bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Akbulut, Gaytancıoğlu’nun, Edirne’ye zarar verdiğini öne sürerek, “Yatırım anlamında, gelişim anlamında, Edirne için aleyhte ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Hızlı trene bile karşı bunlar” dedi.

İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunun ardından AKP Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut bir basın toplantısı düzenleyerek, geçen Çarşamba günü meclise gelen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN HATA YAPMASININ BİR SEBEBİ DE GAYTANCIOĞLU

CHP Milletvekili Gaytancıoğlu meclisi ziyaret ettiğini hatırlatan Akbulut, “Meclis başkanımız kendilerine söz hakkı vererek düşüncelerini ifade etmesi için kürsüye davet ettiler. Gaytancıoğlu yaklaşık yarım saat- 40 dk bir zaman sürecinde yerel, genel ne bulduysa paylaştı kamuoyuyla sizlerin aracılığıyla. Ben gündemdışı söz aldığımda şöyle başlamıştım; ben de diyordum ki Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neden bu kadar hata yapıyor diye zaman zaman düşündüğümde söylemleri itibariyle meğer dün anladım ki bunun bir sebebinin de Gaytancıoğlu olduğu kanaatine vardım. Hakikaten dün Sayın Gaytancıoğlu’nun ifadelerine baktığımızda yanılmamak mümkün değil. Bunun altını çizerek söyleyeyim” dedi.

“HÜKÜMETE BİR SÜRÜ SERZENİŞTE BULUNDU”

Gaytancıoğlu’na yerel anlamda konuşma yapın demelerine rağmen genelden, yerelden, nereden bulduysa oradan vurma suretiyle hükümete bir sürü serzenişte bulunduğunu anlatan Akbulut, şunları söyledi;

“Doğaldır, tabii ki milletvekilidir, seçilmiş bir insandır ama burası yerel bir meclistir. Dolayısıyla biz daha çok istedik ki yerel anlamada meselelerimizi görüşelim. Ama demek ki zamanı var, bu tür meselelere de eskiden pek bulamıyordu. Şimdi demek ki bulma şansı var zaman itibariyle bu süreci. Malum ülkemiz bir korona mücadelesiyle şu anda geçiriyor gündemini. Hakikaten son günlerde ivme kazanan, yukarıya doğru çıkması hastalığın, pandeminin bir konusu var. Bir taraftan ülkemiz savaş halinde diyebileceğimiz bir noktaya geldiğimizi ifade edebiliriz.

“OLUR OLMAZ ŞEYLERLE UĞRAŞIYOR”

Malum hepiniz biliyorsunuz Akdeniz’deki durumu, gemiler. Avrupa Birliği’nin şımarık çocuğu başladı yine şımarmaya diyelim. İtalya’nın, Avrupa’nın birtakım ülkelerinin tazyikiyle. Böyle bir durum söz konusu ülkemizde, hal böyleyken Gaytancıoğlu bir cümle bile kullanmadı bu mevzuuyla alakalı. Ülke savaş haline girme noktasına gelmiş bir durumdayken bir milletvekili düşünün ki olur olmaz şeylerle uğraşıyor.

“ÇOKLU BARO BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”

Mesela çoklu baro, çoklu baronun bizim il genel meclisinde ne alakası var? Bunun gündeme taşıyıp da söyleyebiliyor bu kürsüde. Bizim mevzumuzun dışında olan bir şey. Çok baro bizim işimiz değil ama bunu söyleyebiliyor.

Doğalgaz konusunda ülkemiz bir maden bulmuş Karadeniz’de onunla ilgili Cumhuriyet tarihini en büyük rezervine sahip çıkmış, bununla ilgili bu cümlesi yok. Sürekli eleştiri anlamında birtakım ifadelerde bulunuyor.

“TANTANA YAPIYOR”

Orman vasfını kaybetmiş arazilerle ilgili ifadelerde bulundu Uzunköprü örneğini verdi. 2 bin 200 dönüm araziyle ilgili köylerimizi gezdi. Aslında 6 köyde orman vasfını kaybetmiş arazilerin değerlendirilmesiyle ilgili konuyu muhtarlarla görüşüp bilgilendirdik. Orhan şefliği de muhtarları sözlü ve yazılı bilgilendirme yapmıştır. Saros körfezi ile ilgili Keşan belediyesi, körfezde bulunan 11 noktadaki alanın belediye tarafından işletilmesi talep edildi ancak meclisten çıkmadı. CHP’li belediye meclis üyeleri kiralayamazsın demiş. Sen bunu neden engelledin derler adama. Vakıflara peşkeş çekiliyor diye tantanalar yapılıyor.

“HIZLI TRENE BİLE KARŞI BUNLAR”

Uzunköprü OSB en başta Gaytancıoğlu olmak üzere karşı çıktılar, Saroz körfezi ile ilgili peşkeş çekiliyor diyerek karşı çıktılar, hızlı trene bile karşı bunlar. Meralarla ilgili sıkıntılar söz konusuymuş. Hızlı tren Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi.

Gaytancıoğlu Edirnelilere çok büyük zarar veriyor. Yatırım anlamında, gelişim anlamında büyüme anlamında Edirne için aleyhte ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en büyük projesidir hızlı tren. Havsa’daki gümrükleme alanı da çok büyük projedir. Ama gelin görün ki karşı çıkmalar devam ediyor. Edirne’de bu olmasın o olmasın, buna karşıyız deyip Edirne’nin gelip büyümesine engel olan muhterem karşımızda. Her bulunduğu ortamda Edirne’ye zarar veriyor.

“HERŞEYE KARŞI BU ZİHNİYET”

Ayçiçeği ile ilgili bir hafta önce 3 bin 500 lira olmalı dedi. Şu anda 3 bin 800 lira. Gaytancıoğlu 3,5 istedi, 4 lira oldu mu diyeceğiz. Dün tarım bakanı sertifikalı tohum üretimi 2002 yılında 145 bin ton iken bugün bu rakam 1 milyon 143 bin tona ulaşmış. Tarım komisyonundasın bunu söyle. Her şeye karşı bu zihniyet. Ne yapsan ağzınla kuş tutsan, ayçiçeği fiyatını 5 lira da versen yine eleştirir.

“BAŞKAN SORU SORDURMADI”

Biz dün meclis başkanından söz istedik. Gündem dışı söz verecekti. Soru sormaya kalktık, soru sordurmadı. Böyle bir şey var mı? sen hükümeti eleştireceksin biz de oturduğumuz yerden soru sormaya kalktığımızda buna hakkınız yok diyeceksiniz. Milletvekiline soru sormak doğal hakkımız. Belki bildiği yerden soracaktık.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.