Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör, Edirne’de çeltik üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Akgüngör, “Edirne, Türkiye’nin çeltik ambarı; alın teriyle üretimin, emeğin ve bereketin kentidir. Ancak bugün üreticimiz, emeğinin karşılığını alamadığı ve ürününü elinde tutmak zorunda kaldığı bir dönemden geçiyor” dedi.
Akgüngör, girdi maliyetlerindeki artışın üreticiyi zorladığını, mazot, gübre ve enerji fiyatlarının üreticinin belini büktüğünü belirterek, “Çeltik üreticisinin bir de kurutma tesislerindeki yüksek ücretler ve pazar sıkıntısıyla baş başa bırakılması kabul edilemez” dedi.
TMO ve özel sektörün uyguladığı politikaların üreticiyi mağdur ettiğini vurgulayan Akgüngör, şunları söyledi; “Üreticimiz, yıl boyunca alın teri döküp emek verdiği ürününü elinde tutmak zorunda kalıyor. TMO’nun geç alım politikası, özel sektörün düşük fiyat dayatması ve artan kurutma maliyetleri, çiftçimizi çaresizliğe itiyor. Biz biliyoruz ki, üretici desteklenmeden tarım ayakta kalmaz. CHP olarak çağrımız nettir: TMO derhal devreye girmeli, üreticiden çeltik alımlarını hızlandırmalı ve adil fiyat politikası uygulamalıdır. Kurutma tesislerinde üreticiyi koruyacak ücret düzenlemeleri yapılmalıdır. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiye girdi desteği artırılmalı, üretim planlaması sağlanmalıdır. Edirneli üreticinin emeği, alın teri ve ürünü sahipsiz değildir. Biz, tarlada, harmanda, kurutma sahasında üreticimizin yanındayız” ifade etti.
Haber Merkezi
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).