DOLAR 32,4097 -0.25%
EURO 34,8328 -0.1%
ALTIN 2.419,34-0,12
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1876158-4,20%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK’ndan, COVID-19 salgınına karşı, Ortak Eylem Planı

AK’ndan, COVID-19 salgınına karşı, Ortak Eylem Planı

ABONE OL
17 Ekim 2020 14:41
AK’ndan, COVID-19 salgınına karşı, Ortak Eylem Planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Brüksel’de Avrupa Konseyinin olağan toplantısında yaptığı konuşmada, “Nihayet Avrupa Komisyonunun hazırladığı koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı ortak bir eylem planımız var. Ama sanırım geç kaldık. Pek çok üye devletin şimdi panik içinde eyleme geçerek tedbir alması sonucunda eylem birliğinin olmamasını önlemek için bunu daha Temmuz ayında yapmalıydık” diye kaydetti.

Diğer Avrupalı liderlerle birlikte koronavirüsün yayılmasının önlenmesine, maske takmaya odaklandıklarını kaydeden Borisov, “Sosyal mesafenin korunması, ikinci en önemli faktör. Üçüncüsü dezenfeksiyon yapmak” diye kaydetti.

Sağlık Bakanlığının salgına karşı aldığı tedbirlerin uygulandığı takdirde başka bir kısıtlama yapılmasına gerek kalmayacağını da sözlerine ekleyen Borisov, halka açık yerlerde vatandaşların sorumlu davranmaları ve kendilerini kontrol etmeleri çağrısında bulundu. Çocukların okula gitmesi gerektiğine ve insanların ruh sağlığının korunmasının önemli olduğuna inandığını ifade eden Borisov, bu bağlamda Sağlık Bakanına ve Eğitim ve Bilim Bakanına gerekli önlemlerin alınması için talimatlar verdiğini belirtti.

Başbakan, “Ayrıca karantina döneminin 10 güne indirilmesi emrini de verdim. Şu anda doktorlar gerektiği kadar test yapıyor, bu nedenle devlet testler için günde 120 bin levanın üzerinde para harcıyor” diye ekledi. Başbakan, Yeşil Anlaşma konusunda Avrupa Konseyindeki tartışmalarla ilgili olarak Bulgaristan’ın, diğer üye ülkelerin de yaşadığı 2030 yılına kadar AB’de iklim tarafsızlığının sağlanmasıyla ilgili sorunlarını masaya yatırdığını belirtti. Borisov, “Mevkidaşlarımın konuşmalarından çıkarabileceğim sonuç, zararlı emisyonların % 60 oranında azaltılması talep edilirken Avrupa Konseyi 2030 yılına kadar % 55’e azaltma hedefi belirleyecek” dedi ve Bulgaristan’ın Yeşil Anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek için çok sıkı ve hızlı çalışması gerektiğini vurguladı.

Başbakan, “Bu, popülizm olmadan, partizanlık olmadan yapılmalı, çünkü 2030’a kadar yükümlülükleri yerine getirmeliyiz. Ve bunu ne şekilde yapacağız – ister otomobillerden, ister elektrik santrallerinden, ister diğer ekonomi sektörlerinden kaynaklanan zararlı madde emisyonlarını azaltarak olsun olmasın, onları azaltmak zorunda kalacağız. Bu AB’nin aldığı bir karar ve uygulanması konusunda çok titiz olacak. Bulgaristan vatandaşlarına da bunu söylüyorum” diye kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.