DOLAR 32,5726 0.08%
EURO 34,9632 0.21%
ALTIN 2.425,770,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2085960-3,53%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “İşleri güçleri yalan siyaseti”

Aksal, “İşleri güçleri yalan siyaseti”

ABONE OL
9 Ekim 2021 14:51
Aksal, “İşleri güçleri yalan siyaseti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Selimiye Camii Çevre düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eliyle yapıldığını belirterek, “Edirne Belediyesi, restorasyonu kendi yapıyormuş gibi kıymetli Edirnelileri kandırmaya çalışıyor. İşleri güçleri yalan siyaseti. Selimiye’nin çevre düzenlemesini de Selimiye Camii’nin restorasyonunu da biz yapacağız. Onlar yolları yapsın. Malum önümüz kış. Her yer çöp çamur çukur içinde” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Mimar Sinan’ın, ‘Ustalık eserim” dediği UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camii’nin restorasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksal, “Selimiye Camii hem Edirne için hem ülkemiz hem de Dünya için çok önemli bir miras. Biz bu tarihi miraslarımızın ehemmiyetinin bilinci ile kültürel yapılarımıza daima hassasiyetle restorasyon yaparak, bu değerlerimizi korumaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Hemşehrilerimin hiç şüphesi olmasın ki ; Biz Türk – İslam Mimarisinin başyapıtı olan Selimiye Camii’ne, bu Dünya Mirasına, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetleri, devletimizin ve hükümetimizin desteği ile restorasyonu ve çevre düzenlemesini üst seviyede hassasiyetle yürüteceğiz” dedi.

Edirne Belediyesi’nin Selimiye Camii restorasyon süreci ile ilgili yanlış bilgiler paylaştığını ve Edirne halkını yanlış yönlendirdiğini belirten Aksal, “8 Yıldır mezbelelik olan Selimiye Camii Çevre düzenlemesini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız eliyle yapıyoruz. Selimiye çevresinin bu durumda olmasının bir numaralı sorumlusu olan Edirne Belediyesi , restorasyonu kendi yapıyormuş gibi kıymetli Edirnelileri kandırmaya çalışıyor. İşleri güçleri yalan siyaseti. Selimiye’nin çevre düzenlemesini de Selimiye Camii’nin restorasyonunu da biz yapacağız. Onlar yolları yapsın. Malum önümüz kış. Her yer çöp çamur çukur içinde” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.