DOLAR 32,4321 -0.17%
EURO 34,6911 -0.33%
ALTIN 2.398,90-1,47
BIST 10.082,490,00%
BITCOIN 1970914-3,02%
Edirne
15°

KAPALI

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aksal’dan Keşan’a OSB müjdesi

Aksal’dan Keşan’a OSB müjdesi

ABONE OL
30 Eylül 2022 13:52
Aksal’dan Keşan’a OSB müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili olduğu günden bu yana projeyi takip eden ve hayata geçmesi için çalışan TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, birçok kişi istihdam sağlayacak olan ve Edirne’yi adeta bir gıda üssü yapacak olan Keşan Gıda İhtisas OSB’ye yönelik müjdeli haber verdi.

Milletvekili Aksal, Keşan Gıda İhtisas OSB’nin 2022 yılı ek yatırım programına alındığını belirterek, “Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı, İstanbul pazarına yakınlığı ile günden güne potansiyeli güçlenen tarım kenti Edirne’mizi adeta bir gıda üssü yapacak projemiz “Keşan Gıda İhtisas OSB” 2022 yılı ek yatırım programına alınmıştır. Bu proje ile ilimiz ticari ve ekonomik olarak bölgenin odak noktası olacak. Şimdiden ticaretimiz bereketli olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a destekleri için teşekkür ediyoruz. Bölgemize ve Edirne’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

OSB’DE HANGİ TESİSLER OLACAK?

Keşan Gıda OSB faaliyete geçtiğinde katma değerli ürünler üretilerek buradan tüm Türkiye’ye hatta dünyaya pazarlanacak. Bölgeye önemli bir istihdam katkısı sağlayacak olan Keşan Gıda İhtisas OSB alanında yer alması planlanan tesisler ise şu şekilde;

Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri, Et ve Et Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri, Deniz Ürünleri Üretimi ve İşleme Tesisleri, Sebze ve Meyve İşleme ve Paketleme Tesisleri, Tahıl, Bakliyat ve Yem İşleme Tesisleri, Bitkisel Sıvı Yağ ve Uçucu ve Aromatik Yağ Üretim Tesisleri, Un Üretim Tesisleri, Kuruyemiş İşleme Tesisleri, Salça Üretim Tesisleri, Meyve Suyu ve Meyve Püresi Üretim Tesisleri, Gazlı-Gazsız İçecek Üretimi Tesisleri, Makarna Üretim Tesisleri, Ekmek ve Sandviç Üretim Tesisleri, Konserve, Salamura ve Turşu Üretim Tesisleri, Dondurulmuş Hazır Gıda Üretim Tesisleri, Bisküvi, Çikolata, Tahin, Helva, Reçel ve Şekerleme Üretim Tesisleri, Dondurma Üretim Tesisleri, Sirke Üretim Tesisleri, Toplu Yemek (Catering) Üretim Tesisleri, Gıda Ambalaj ve Paketleme Tesisleri, Soğuk Hava Depoları ve Şoklama Tesisleri.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.