DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042762-2,16%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akşener, Edirne’ye geliyor

Akşener, Edirne’ye geliyor

ABONE OL
25 Mart 2024 16:36
Akşener, Edirne’ye geliyor
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarın Edirne’ye gelerek partisinin Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’ye vatandaşlardan yetki isteyecek. Başkan Adayı Sedefçi, Akşener’in kendisinin ilk belediye başkanı olduğu tarihte kente gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. CHP ve AK Parti adayına mal beyanlarını açıklamalarını isteyen Sedefçi, her iki adaya da tekrar canlı yayında projelerin anlatılacağı açık oturum çağrısında bulundu.

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi beraberinde İYİ Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Akalın ve İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ile birlikte parti binasında basın açıklaması düzenledi.

“ADAYLARA MAL BEYANI ÇAĞRISI”

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, geçtiğimiz günlerde mal beyanını açıkladığını hatırlatarak, “Benim mal beyanımdan sonra iki parti adayımızdan da mal beyanı açıklaması gelmediğini biliyorum ben. Niye açıklamıyorlar onu da merak ediyorum. Niye mal beyanını açıklamıyorsanız, niye gizliyorsunuz? Bunu Edirne Halkına açıklamak, sunmak zorundasınız diye düşünerek onları mal beyanı vermeye davet ediyorum” dedi.

“İKİ ADAYA TEKRAR CANLI YAYINDA AÇIK OTURUM TEKLİF EDİYORUM”

İki adaya da ben açık oturum şeklinde beraber çıkıp televizyona veyahut internette canlı yayında tüm projelerimizi anlatmamızı önermiştim. Maalesef iki adaydan da bugüne kadar yanıt gelmedi. Ben bir kez daha tekrarlıyorum.  Sevgili adaylarımız, lütfen beraberce televizyon kanalında açık oturum yapalım. Projelerimizi paylaşalım. AK Parti adayının, CHP adayının, İYİ Parti adayının ne kadar tecrübeli olduğunu ne kadar birikimli olduğunu anlamasına katkı yapalım diye düşünüyorum. Kendilerini davet ediyorum.

“HAMDİ ABİ DEĞİL EDİRNE KAZANCAK”

Hamdi Ağabey kazanacak söylemelerini Edirne kazanacak diye telaffuz eden Sedefçi, Edirne’yi vatandaşlarla beraber kol kola girerek, hizmet yapmak için ellerinden geldiğince 5 yıl boyunca mücadele edeceklerini kaydetti.

“SEÇİM PANKART, BAYRAKLA DEĞİL GÖNÜLLERE GİREREK KAZANILIR”

Kent genelinde seçim çalışmalarında iki parti adayının meşale, pankart ve afişler yatırım yapmasını eleştiren Sedefçi, “Edirne’miz şu anda panayır yerine benzedi. He yerde bayraklar, pankartlar aldı başına götürüyor. Büyük paralar harcanıyor. Siyasiler şunu iyi bilsinler ki seçimler ateşle, bayrakla, pankartla kazanılmaz. Halkın kalbine, beynine giremiyorsan seçimi kazanamazsınız. Bizim hesabımız pankart asmak, bayrakla asmak değil. Halkımızın kalbine, aklına girmektir. Bunu yapmak için uğraşıyoruz. Bunu başaracağımıza inancımız sonsuzdur. Bunu başaracağız ve seçimi kazanacağız” şeklinde vurguladı.

“AKŞENER BENİM İLK BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM TARİHTE EDİRNE’YE GELİYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Edirne’ye geleceğini duyuran Sedefçi “26 Mart, Salı günü yarın Genel Başkanımız Edirne’ye teşrif edecekler, 26 Mart tarihini ben seçtim. Hamdi Sedefçi’nin ilk defa belediye başkanı olduğu gün. 1989’da belediye başkanı seçildim.  Ve şimdi son kez başkan olmak için yola çıktım. Genel başkanımın gelişini 26 Mart tarihinde özellikle ben önermiştim. Sayın Genel Başkan kabul ettiler. İnşallah yarın beraber halkımızı ziyarette bulunacağız” dedi.

“ÖZGÜR ÖZEL EDİRNE’YE GELEREK AK PARTİ’NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER”

Özgür Özel’in tekrar Edirne’ye geleceği söylemlerini değerlendiren Sedefçi, “Özgür Özel’in buraya tekrar gelme sebebi seçim kazanmak değil, aksine AK Parti’ye destek olmak olabilir. Bizim burada AK Parti ile yarıştığımızı biliyor. Eğer gerçekten de birkaç puan önde olduklarını biliyorlarsa ve hala gelmeye devam ediyorlarsa, bu demek oluyor ki Sayın Özgür Özel AK Parti’nin yandaşı olmuş olabilir. Ona destek vermek için buraya gelmiş olabilirler. Umarım bu şekilde bir hata yapmazlar. Ancak Özgür Özel veya ekibi gelse de benim CHP’ye olan saygım tamdır. Ben hala Cumhuriyet Halk Partisi’nin ruhunu taşıyorum. 1923 yılında kurulan CHP’nin ruhu hala içimizdedir. Bu, cumhuriyetçiliği savunan çok özel bir partidir. Edirne’ye gelip AK Parti’nin ekmeğine yağ sürer bu da üzücü olur. Edirne halkımız imkan vermeyecektir. Edirne halkımız sağduyulu ile karşılayacaktır. Edirne halkımız doğrudan yana tavır alacaktır. Cumhuriyetten yana tavır alacaktır” dedi.

“AFİŞLERİMİZİN ÜSTÜNE BAŞKA BİR PARTİNİN ADAYININ AFİŞLERİ ASILDI”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin de bazı billboardlarda kendi partilerinin afişlerinin üzerine başka bir parti afişi asılmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Bu davranış bizim bu yarışta önde olduğumuzun en büyük göstergesi olduğuna inanıyorum. Demek ki biz bu yarışta en öndeyiz ki bu tarz hoş olmayan davranışlar bizim billboardımıza karşı yapılıyor. 26 Mart Salı günü (yarın) Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener şehrimize teşrif edeceklerdir. Saat 14.30’da Saraçlar Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştireceğiz. Esnaf ziyareti tüm halkımıza davetlidir” diye ifade etti

“EDİRNE’YE YAKIŞIR BİR SEÇİM SÜRECİ”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın ise seçimin Edirne ve ülke geneline hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti. Edirne’de bazı olaylar dışında Edirne’ye yakışır seçim atmosferi olduğunu ifade ederek, seçimlerde tecrübenin kazanacağı ve bu kişinin de Hamdi Sedefçi olacağını ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.