DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20703770,84%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alkolün etkisini gözlükte yaşadılar

Alkolün etkisini gözlükte yaşadılar

ABONE OL
10 Mayıs 2023 09:41
Alkolün etkisini gözlükte yaşadılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne il Emniyet Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD tarafından ‘Karayolu Trafik Haftası’ kapsamında Saraçlar Caddesi’nde stant açılarak etkinlik düzelendi.

Düzenlenen etkinlikte jandarma, polis, sağlık ve AFAD ekiplerinin görev sırasında kullandığı teknolojik ekipmanlar atılan vatandaşlara uygulamalı şekilde gösterildi.

Stantlar arasında en dikkat çekeni ise alkol simülasyon gözlüğü oldu. Alkol gözlüğü parkuru kullandırılarak vatandaşlara alkolün sürücü üzerindeki etkileri uygulamalı olarak anlatıldı.

 “EDİRNE TÜRKİYE’DE YAYA ÖNCELİĞİ KAMPANYALARINDA EN BAŞARILI OLAN ŞEHİR”

Edirne belediyesi Ulaştırma Müdürü Erdal Uygun, “Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen kara yolu trafik güvenliği haftası kapsamında bu yıl Saraçlar Caddesinde stantlarımızı kurduk. Karayolu trafik güvenliği konusunda vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak istedik. Edirne Belediyesi, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, Edirne Jandarma Komutanlığı, Edirne AFAD birimleri, Edirne Belediyesi Zabıta Trafik Zabıta ekipleri bir bütün olarak karayolu üzerinde trafik güvenliğini sağlamakla yükümlü tüm kurumlar iş birliği halinde Edirne’de trafik güvenliğinin sağlanması için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda Edirne’de önce yaya noktasıyla çok güzel etkinliklere imza atmıştık hep birlikte. Ve Türkiye’de de yaya öncelikli kampanyaların en başarılı olduğu vatandaşlarımızın artık yaya geçitlerinde güvenle karşıdan karşıya geçebildiği bir şehir haline geldiğini düşünüyoruz. Edirne’nin bu anlamda tüm paydaş kurumlarımızla birlikte trafik de araç kullanan sürücülerimizi yine önce yaya sloganımız ile dikkat etmeleri, yayalara geçiş önceliği vermeleri noktasında trafik güvenliğini sağlamak için diğer tüm trafik kurallarına uymaları noktasında biz onlara çağrımızı yine bütün paydaş kurumlar olarak buradan sizlere vasıtasıyla istiyoruz. Sizlere de geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

“EDİRNE’DE SÜRÜCÜLER TRAFİKTE ÇOK DİKKATLİLER”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da “Trafik haftası herkes için önemi çok büyük. Bir ülkenin bütün eğitimini ve bütün donanımını görmek istiyorsak trafiğine bakmamız gerekiyor. Edirne’de sürücülerimiz döner kavşak olsun, trafik kuralları olsun bu konuda çok dikkatliler. Alkollü araç kullanılmayacak ve asla dikkatsiz davranılmayacak. Son 10 yıldan beri telefonla da araç kullanılmayacak. Bazı sürücüleri görüyorum hem araç kullanmaya çalışıp hem de telefonla oynuyorlar. Bu olay çok tehlikeli ve her gördüğümde uyarmaya çalışıyorum. Anneler bebekleriyle ön koltuğa oturmasınlar. Baba araba kullanıyor anne öne kucağında bebeği ile oturuyor arka boş kalıyor. Orada en ufak bir çarpmada hava yastığı açıldığından o hava yastığı bebeği tamamen boğacak. Lütfen ön koltuklara bebekli anne oturmasın. Arkada bebek koltuğunda çocuklarımızı güvenli hale getirelim” şeklinde konuştu.

Etkinlikte ayrıca standa gelen vatandaşlara broşürlerle bilgi verilerek hediyeler takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.