DOLAR 32,5333 0.04%
EURO 34,8582 0.53%
ALTIN 2.429,62-0,12
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2157371-0,54%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altunhan’dan tepki

Altunhan’dan tepki

ABONE OL
7 Ocak 2022 11:24
Altunhan’dan tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırkpınar eski ağası ve iş insanı Mustafa Altunhan, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz otoban üzerinde çalıştırdığı bir tesisteki buzdolabının kaybolması olayıyla ilgili gece saat 03.00 sularında güvenlik güçleri tarafından ifadesinin alınmak istendiğini söyledi.

O gün cenazesi olduğunu ve çok üzgün olduğunu belirten Altunhan, “36 yaşında genç bir kardeşim rahmete kavuştu. Öyle üzgünüm. Akşamüzeri saat 17.45’te otele geldim istirahat için. Ben kendi otelim olduğu halde kaydımı yaptırıp odama çıktım. Moralim bozuk. Gece saat 3, güvenlik güçleri kapıya geldi, irkildim. Kalp ameliyatı oldum ilaçlarımı alıyorum. Böyle travmaları yaşamamam lazım yaş 60’a geliyor. Heyecanlandım. Dediler ki ‘dışarı çıkar mısın’ Hakkınızda yakalama var dediler. Tak kelepçeyi o zaman dedim. Ama sordum ne suç işlemişim. Ben 3 sefer Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanmış yıllarca ceza evinde yatmış bir insanım. Türkiye’de belki de rekordur. Buralardan beraat etmiş bir insanım. Beni haydut, eşkıya çapulcu kimse zannetmesin. Ben 1985 yılından beri Edirne’de ticaret yapıyorum. Benim serzenişim burada görevi kötüye kullanma var. Görevi kim kötüye kullandıysa serzenişim ona. Şerefli Türk güvenlik güçlerinden hiç şüphem yok. Burada o durum yaşandı. Ertesi gün diyorlar ki ‘Mustafa Altunhan’ı gece 3’te kaldırdık’. Ben ‘beni korkutamazsınız’ dedim. Korku insana suç işletir. Kanunları yasaları çok iyi bilen birisiyim. Yapamayacağını bilerek götür dedim. Savcıyı aradım, ‘imzayı atacaksınız ifade vereceksin’ dediler. Bir imza almaya geliyorsun gece 3’te gelip koskoca oteli rahatsız ediyorsun. Değer mi? Madem geldin al götür de bir işe yarasın” dedi.

“BUZDOLABI KAYBOLMUŞ, GELİP MUSTAFA ALTUNHAN’I BULUYORLAR”

Tesislerde kaybolan bir buzdolabı için şikayetçi olunduğunu belirten Altunhan, “Olay otobanda tesislerimiz var burada bir buzdolabı kaybolmuş, ben o tesislere 3 senedir gitmiyorum. Buzdolabı kaybolmuş adamlar şikayetçi olmuş, hiç kimseyi bulamıyorlar. O şirkette imza yetkim yok, ama Mustafa Altunhan’ı otelde buluyorlar. Devlet terbiyesini çok iyi bilirim. Bu devlet terbiyesi değil” dedi.

“BEN HAKKIMI AZRAİLE YEDİRMEDİM”

Kendisinin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu ve Edirne’de insanlara iş ve aş verdiğini belirten Altunhan, “Evde olsam çocuklar, ailem bir panik yaşayacak. Değer mi böyle bir şeye? Bunu yaşayıp anlatamayanlar var. Ben sineye çekmem. Ben hakkımı Azrail’e yedirmemişim. Hiç kimseye de hakkımı yedirmem. Kusura bakmasınlar” dedi.

“EDİRNE’DE ÇOK HIRSIZLIK VAR, BİR SÜRÜ MAĞDUR VAR, YAPILAN BİR ŞEY YOK”

Edirne’de çok sayıda hırsızlık yaşandığını ve buna bir çözüm bulanamadığını belirten Altunhan, “Edirne’de o kadar çok hırsızlık var ki insanlar şikayet etmiyor artık. Geçen gün benim Meriç kenarı lunaparkta 40-50 bin liralık kabloları çaldılar. Hiçbir haber yok. Orada değirmeni aldım duvarlardan kabloları çekip alıyorlar. Tuvaletlerde muslukları alıyorlar. Bir sürü böyle mağdur var kimse sesini çıkarmıyor. Çünkü yapılan bir şey yok. Demek istediğim kolluk kuvvetlerine söyleyeceğim beni yanlış anlamasınlar. Doğru dürüst, namuslu işini yapanlara sözüm yok. Devletime boynum kıldan incedir. Görevini kötüye kullanana da pabuç bırakmam” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.