DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20508450,53%
Edirne
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amatör Spor Haftası başladı

Amatör Spor Haftası başladı

ABONE OL
10 Ekim 2023 09:44
Amatör Spor Haftası başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de “Amatör Spor Haftası” düzenlenen Atatürk Anıtı önüne kadar yapılan kortej yürüyüşü ve çelenk töreni ile başladı. Etkinlikler kapsamında hafta boyunca çeşitli spor turnuvaları düzenlenecek.

Amatör Spor Haftası, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 2023 yılı Amatör Spor Haftası, açılış ve çelenk sunma töreni dün yapıldı.

Törene, kurum müdürleri ve temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 09-15 Ekim Amatör Spor Haftası çerçevesinde 25 Kasım Stadının önünde kortej oluşturuldu.

Ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej Atatürk Anıtı’nın önüne geldi. Burada anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hemen ardından İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Ulaşdır şunları söyledi;

“Bilindiği üzere Bakanlığımızın temel amacı; geniş kitlelerin sporu yaşam biçimi olarak benimsediği, dezavantajlı gruplar dahil, talep eden herkesin spor faaliyetlerine erişimini sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz yeni spor tesislerinin açılmasını desteklemiş, halkın spora olan ilgisini artıracak ve engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirilmiş, kamuya ait tüm spor tesisleri vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için en önemli araç olan sporun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasında en önemli görev amatör spor kulüplerimize düşmektedir. Biliyoruz ki spor bilincinin ve kültürünün oluşması amatör spor kulüpleri sayesinde gerçekleşmektedir.

Edirne Gençlik ve Spor il Müdürlüğü olarak spora, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için emek veriyoruz. Yarınlarımızın aydınlık olması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı bir gençlik yetişmesi için elimizdeki tüm imkânları kullanmaya gayret sarf ediyoruz.  Bu anlamda gençlerimizin ve halkımızın her alanda spor yapabilmeleri için il merkezinde ve tüm ilçelerimizde spora yönelik yatırımlarımıza Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda ve Valiliğimizin desteği ile aralıksız olarak devam ettirmekteyiz. Amatörler Türk Sporunun kalbidir. Türk sporu amatörlerin omuzunda yoldur. Bu uğurda fedakârca çalışan ilimiz yöneticilerine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na, Federasyon İl Temsilcileri’ne, kulüplerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunar en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmanın ardından HOTEAD Gençlik Spor Kulübü Edirne Yöresi Halk Oyunları gösterisi sunuldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.