DOLAR 32,3689 -0.35%
EURO 34,7231 -0.29%
ALTIN 2.395,98-1,09
BIST 10.176,391,30%
BITCOIN 18709141,00%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Amigurumi ile evine katkı sağlıyor

Amigurumi ile evine katkı sağlıyor

Video paylaşım sitesinden örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncak sanatı ‘Amigurumi’yi izleyerek öğrenen Ayşe Tülümen, ürettiği oyuncak bebekleri pazar yerlerinde satarak evine ekonomik katkı sağlıyor.

ABONE OL
25 Aralık 2023 11:13
Amigurumi ile evine katkı sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Video paylaşım sitesinden örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncak sanatı ‘Amigurumi’yi izleyerek öğrenen Ayşe Tülümen, ürettiği oyuncak bebekleri pazar yerlerinde satarak evine ekonomik katkı sağlıyor.

Pandemi döneminde kısıtlamalar sebebiyle evde sıkılan Tülümen, Video paylaşım sitesinde izlediği Amigurumi tekniğini kısa sürede geliştirdi. Hiçbir kursa gitmeden meslek haline getirdiği Amigurumi ile yaptığı bebekler ise hem organik hem yıkanıp yıllarca kullanılabiliyor. Çizgi film karakterlerine de Amigurumi ile hayat veren Tülümen, sipariş olduğu takdirde talep edilen modeli de uğraşarak elde edebildiğini ifade etti.

“KURSA GİTMEDEN VİDEO PAYLAŞIM SİTESİNDE İZLEYEREK AMİGURUMİ ÖĞRENDİM”

Pandemide döneminde Amugurimi yapmaya başladığını anlatan Tülümen, “Sıkıntıdan başladım daha doğrusu, evlere kapandık. Ama çok keyif aldım. Keyif aldığım için de devamı geldi. Amigurumi’yi video paylaşım sitesinden izleyerek öğrendim. Kursa falan gitmedim hiç, evde öğrendim. Orada tarifler var. Ama artık ben doğaçlama çalışıyorum. Kendimde yapıyorum.  Önceleri tabii hediye falan verdim. Bir de artık maliyet çok yüksek, işler falan çok pahalı. Yani bunun malzemesi biraz masraflı, yıkanabilir, bozulmuyor bu oyuncaklar, bunlar yıkanabiliyor. Ama keyifle örüyorum onları. Pazar’a çıkıyoruz. Cumartesi pazarının olduğu yere oraya çıkıyoruz. Haftada bir gün oradayız yani” dedi.

“ORGANİK OYUNCAK, ATIN MAKİNEYE YIKAYIN VE YILLARCA KULLANIN”

Oyuncakların yıkanabilir ve uzun yıllar kullanılabilecek şekilde olduğunu kaydeden Ayşe Tülümen, “Fiyatlar değişiyor. 60 liradan 700 liraya kadar var. Ama benim bir Amigurumi ipim 50 lira.  Çok malzemesi var ayrıca. 2020 yılında pandemi de başladığımda yünün 100 gramı  9 liraydı şimdi 50 lira mesela. Bir de üç günümü veriyorum buna. Aslında internete baktığın zaman 700-800 bunlar bin 500 liraya. Ben şu an 700 lira yaptım büyük bebeklerimi. 150 liraya da oyuncağım var. Bulgarlarda var Türk müşterilerim de var.  Yani bir oyuncakçıya gittiğiniz zaman düşünün bir demir parçasına 700-800 lira veriyorsun. Düşündüğün zaman bunu atın kendinizde yıkayın. Hiçbir şey olmuyor yıllarca kullanın. Sağlıklı oyuncak, organik oyuncak” şeklinde dile getirdi.

“ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİNİ YAPABİLİYORUM, İSTEYEN İNSTAGRAM’DAN ULAŞABİLİR BİZE”

Tülümen, “Mesela bazı çizgi film karakterleri var çocukların çok sevdiği. Ben gördüm beğenmedim, kendim uyarlamayla doğaçlama çalışarak tekrar tasarladım. Bana bir tasarımı gösterdiklerinde deneye deneye onu tekrar tasarlayarak o oyuncağı yaparım. Özellikle siparişte alıyorum. İnstagram’da hesabımız var mogish.handmade isimli hesabımızdan bize ulaşıp istedikleri bir model varsa onu kendilerine amugurimi örerek yapabiliriz” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.