DOLAR 32,5960 0.36%
EURO 34,8722 0.38%
ALTIN 2.495,100,44
BIST 9.632,131,13%
BITCOIN 21272335,36%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apar topar işbaşı

Apar topar işbaşı

ABONE OL
20 Aralık 2021 10:13
Apar topar işbaşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, Cuma namazından sonra imamların cemaatten ‘Müftülük binası için’ yardım talebinin yangın sonucu yok olan tarihi Böcek Mektebi için değil, yeni yapılan Müftülük binası için olduğunu açıkladı.  Böcek mektebinin onarımının ise valilik olanakları ile tamamlanacağı bildirildi.

Gazetemizin ‘Çivi Yardımı’ haberinden sonra, Cumartesi günü valilik talimatı ile Böcek Mektebi’nin onarımı için ekip apar topar işbaşı yaparak iskele kurma çalışmalarına başladı. Ekibin bir hafta önce de, yangından kalan molozları temizlediği öğrenildi.  

Edirne Valiliği, Cuma namazından sonra imamların cemaatten ‘Müftülük binası için’ yardım talebinin yangın sonucu yok olan tarihi Böcek Mektebi için değil, yeni yapılan Müftülük binası için olduğunu açıkladı.  Böcek mektebinin onarımının ise valilik olanakları ile tamamlanacağı bildirildi.

Edirne Valiliği gazetemizin okuyucularına ‘Çivi Yardımı’ başlığı ile duyurduğu haber sonrası yazılı açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Cuma namazı çıkışında din görevlilerimiz tarafından yeni müftülük hizmet binamız için yardım toplanmıştır.” denildi.

YENİ MÜFTÜLÜK BİNASI İÇİN

Edirne Valiliği yazılı açıklamasında, Böcek Mektebi’nin bitişiğindeki boş alana yapılacak yeni müftülük hizmet binasının Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi tarafından inşa edileceği ifade edilerek, “14 Haziran 2021 tarihinde temeli atılan tarihi Böcek Mektebi binamız ise, valilik hizmetlerinde kullanılmak üzere Edirne Valiliğimiz tarafından inşa edilecektir.” bilgisine yer verildi. Açıklama da, Tarihi Böcek Mektebi koruma altında bulunan bir alan içerisinde yer aldığı hatırlatılarak, Müze Müdürlüğü gözetiminde el aletleriyle yürütülen temel açma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.
Valilik, Böcek Mektebi’nin onarım yeniden yapımının hiçbir kişi, kurum yada kuruluştan yardım almaksızın valilik kaynakları kullanılarak aslına uygun olarak 14 Haziran 2022 tarihinden önce tamamlanacağı bilgisini de verdi.

APAR TOPAR İŞBAŞI

Gazetemiz Yazarı Lütfü Karakaş’ın daha önce gündeme getirmesi, ardından da geçtiğimiz hafta Cuma günü camilerdeki yardım haberinden sonra Böcek Mektebi’nin onarım çalışması için ekip Cumartesi günü apar topar işbaşı yaptı. Restorasyon için iskele kurma çalışmalarına başlayan ekibin bir hafta öncede, yangın nedeniyle oluşan molozları temizlediği öğrenildi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Edirne Müftülüğüne tahsis edilen ve yangın sonucu yok olan, halk arasında Böcek Mektebi olarak bilinen tarihi binanın onarımı için ne zaman ihale yapıldığı ve kaç liraya hangi şirkete verildiğine yönelik kamuoyuna bilgi paylaşılmadı. İhalenin ne zaman yapıldığı ve resmi törenin düzenlendiği 14 Haziran 2021 tarihinden kamuoyunun tartışmaya başladığı 1 Kasım 2011 tarihine kadar Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın sembolik olarak çaktığı çivinin dışında neden çalışma yürütülmediği konusunda da detaylı açıklama yapılmadı.

İNŞAAT BİLGİLERİ YOK

Edirne Valiliği tarafından basına gönderilen yazılı açıklama ekinde gönderilen görsellerde yeni Müftülük binasının yapılacağı arsanın parsel bilgileri, şantiye şefi ve yüklenici firmaya ait bilgiler yer aldı.

Ancak, açıklama ekinde Böcek Mektebi’ne ilişkin görsellerde parsel bilgileri, yüklenici firmaya ait bilgiler yer almıyor.

NE KADAR YARDIM TOPLANDI

Cuma namazından sonra şehrimizdeki tüm camilere giden cemaatten ne kadar yardım toplandığı ve konusunda ise bilgi verilmedi. Camii çıkışında yapılan yardımda bulunanlara makbuz kesilip kesilmediği veya sonradan topluca mı alındı belgesi düzenlendiği soruları da cevapsız kaldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI

İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden Mart 2020 tarihinde, gerçek kişiler, kurumlar, dernek ve vakıfların, bir banka hesabı ilan ederek veya makbuz karşılığında para toplayabilmesi için muhakkak 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun hükümlerine uygun hareket etmesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.