DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053940-0,94%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arda’dan Edirne’ye otel yatırımı

Arda’dan Edirne’ye otel yatırımı

ABONE OL
20 Haziran 2023 10:17
Arda’dan Edirne’ye otel yatırımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de dikkat çeken bir yatırım haberi Galatasaray’ın eski futbolcusu Edirneli Arda Turan’dan geldi. Havsa’nın Bakışlar Köyü’nden olan eski futbolcu şimdi Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’ın, eski Trakya Un Fabrikasını alarak büyük bir otel projesi gerçekleştirmek için harekete geçtiği öğrenildi.

Projenin detayları henüz tam olarak bilinmese de Turan’ın Edirne’ye önemli bir yatırım yapacağını paylaşan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, bu yatırımın Edirne’ye artı değer kazandıracağını söyledi.

“EDİRNE’YE KONAKLAMALI TURLARDA ARTIŞ VAR ”

Edirne’de kültür turizminin geliştiğini, Kırkpınar gibi etkinliklere gelmek isteyen vatandaşların Lüleburgaz’daki otellerde konakladığını vurgulayan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker “bilindiği gibi artık Edirne’mizde merkezimizde bir sahilimiz yok. Sahilimiz en uzak yer Enez, Saros Körfezi 180 kilometre ileride. Edirne’mizde turist olarak biraz da tabii son zamanlarda belediyemizin de katkıları olmaya başladı. Son zamanlarda fuarlarımız biraz fazlalaştı. Yakında bir Kırkpınar’ımız gelecek. Camilerimiz var. Bayramlarda ziyaretler fazlalaşıyor. Dünya mirasları listesindeki en büyük Selimiye Camii’miz oldukça turist çekiyor. İstanbul’un yakınından dolayı da günlük turlarımız çok fazlalaştı. Edirne’miz açısından; kültürel vaziyette, kültür turizmi diyelim. Tarihi dokusuyla bir turizm şehri olmaya adım atmaya başladı. İlerlemeye başladı. Böyle de olunca tabii konaklamalı hafta sonu gelenlerimiz var. Otellerimiz az gibi; yeni yeni butik oteller, restorasyonlar yapıldı. Eskiden kalma köşkler vardı, tadilatları devletin desteği ile yapıldı. Butik otellerimiz çoğaldı. Edirne’mizde otel konusunda yine yetersiz vaziyette. Edirne’mizde de birçok yatırımcılar gelmeye başladı. En sonda bir yabancı şirket girmişti. Yabancı şirketle anlaşmalarda sıkıntılar oldu” dedi.

 “ARDA TURAN EDİRNE’YE OTEL YAPTIRIYOR”

Galatasaray’ın eski futbolcusu Edirneli Arda Turan’ın eski Trakya Un Fabrikasının olduğu yeri satın alarak Edirne’ye artı değer kazandıracak olan bir otel projesi yapacağını kaydeden Çeker,  “Kendisi Havsa’nın köylerinden Futbolcu Arda Turan, eski un fabrikasının olduğu yeri satın alıp güzel bir proje yapıyor kendisi. Projeyi tam olarak görmedik ama kendisi Edirne’ye güzel bir yatırım yapıp Edirne’ye büyük bir otel yapma girişimine girdi. Bu da Edirne’mize artı bir değer kazandıracak. Edirne’mizin zaten böyle bir şeyiyle ihtiyacı vardı. Kırkpınar’ımız yaklaştı. Şu anda bütün otellerde rezervasyonlar fullenmiş vaziyette. Bırakın Edirne’yi, Lüleburgaz’da bile fullenmiş vaziyette. Edirne’nin yakın illeri ve ilçeleri dahil dolmuş vaziyette şu anda. Mesela arayan dostlarımız oluyor: “Biz Kırkpınar’a geleceğiz. Bir yer ayırabilir misiniz?” Ama maalesef, millet 4-5 ay öncesinden rezervasyonlarını yapmış, hatta paralarını bile vermişler. Bu durumda. Tabii ki bundan ilgili olarak güzel güzel böyle yatırımlar olunca Edirne’miz için daha iyi ve güzel bir şekilde turizm açısından katkısı olacak” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.