DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2059422-0,63%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arkeoloji öğrencileri “Keramik Workshop”a katıldı

Arkeoloji öğrencileri “Keramik Workshop”a katıldı

ABONE OL
20 Eylül 2023 10:24
Arkeoloji öğrencileri “Keramik Workshop”a katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes kazı başkanlığı ortak çalışması olan “Keramik Workshop” çalışmalarını başarı ile tamamladı. İlk olarak 2022 yılında hayata geçirilen ve Arkeoloji öğrencilerinin görgü ve bilgisini artırmayı amaçlayan “Keramik Workshop” projesi Efes Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1895 yılından beri sürdürülen Efes kazı çalışmalarının bir parçasını oluşturan “Keramik Workshop” projesi kapsamında Trakya Üniversitesi’nin 5 öğrencisi, 1 hafta boyunca yoğun bir eğitim aldı. Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü uzmanlarından Kadriye Güler başkanlığında öğrencilere kazılarda seramik buluntuların belgelenmesi, sınıflandırılması ve değerlendirmesine yönelik bilimsel kurslar verildi. Eğitimin son gününde öğrencilerimiz teorik bilgilerini tamamlamak üzere Kadriye Güler rehberliğinde Efes antik kentini ziyaret ettiler.

Öğrencilerin katılım belgelerini, Avusturya Bilimler Akademisi, Arkeoloji Enstitüsü ve Efes kazılarının başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter adına, Doç. Dr. Martin Steskal, Kazı Başkan Vekili Filiz Öztürk, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Efes Kazıları 2. Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz ve Kadriye Güler vererek kendilerine başarılar diledi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes kazı başkanlığı ortak çalışması olan “Keramik Workshop” projesi ileriki yıllarda da devam edecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.