DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20790381,62%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arpacı açıkladı; Gazi İlkokulu yıkılacak!

Arpacı açıkladı; Gazi İlkokulu yıkılacak!

ABONE OL
3 Kasım 2021 18:27
Arpacı açıkladı; Gazi İlkokulu yıkılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Gazi İlkokulu’nun depreme karşı riskli bina olduğu için Bakanlık kararıyla yıkılacağını belirterek, okulun isminin yaşatılması için Yusuf Hoca İlkokuluna verileceğini söyledi. Arpacı, ayrıca öğrencilerin komşu okullara yerleştirileceğini vurguladı.

2013 yılında Edirne’nin en eski okullarından biri olan Gazi İlkokulu için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılmış ancak içinde bulunduğumuz 2020 yılına kadar uygulanması söz konusu olmamıştı. Bu konu şu sıralarda tekrar gündeme geldi ve okulun yıkılmasını birçok STK, parti ve dernekler karşı çıkmıştı. Tüm bu konularla ilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

ÖĞRENCİLER KOMŞU OKULLARA YERLEŞTİRİLECEK

Okulun yıkılması nedeniyle öğrencilerin evlerine en yakın okullara kayıtlarını yaptırabileceklerini belirten Arpacı, “Gazi İlkokulu binası riskli yapı olarak tespit edildiği için 2013 yılında 74 okul arasına alındı. Bunlardan bir kısmı yapıldı, bir kısmı henüz yapılamadı.  Tabi ki risk durumuna göre analizi yapılıyor ve sıraya alınıyor. Bize 22.10.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazıya istinaden, yıkım konusunda karar almak durumunda kaldık. Okulun yıkılacak olmasından dolayı öğrenci yerleştirme komisyonu tarafından sınıf mevcutları az olan komşu okullarımıza çocuklarımızın kayıtlarının yaptırılması konusunda planlama yaptık. Umurbey Mah. öğrencilerimiz; Yusuf Hoca İlkokuluna, Meydan Mah. öğrencilerinin; Kurtuluş, Yusuf Hoca, Fevzi Paşa İlkokullarına kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrencilerin evlerine hangi okul yakın ise o okulların adres kayıt bilgilerine öğrencileri tanımladık.  Bölgesel olarak baktığımız zaman Gazi İlkokulu öğrencilerimizin diğer okullara naklinde herhangi bir sorun yok. Gerekli kolaylıklar sağlanacak, öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaktayız” dedi.

İSMİ YUSUF HOCA İLKOKULUNA VERİLECEK

Yıkılacak olan Gazi ilkokulu’nun isminin yaşatılması için Yusuf Hoca İlkokuluna verileceğini anlatan Arpacı, “Yusuf Hoca İlkokulu ve Ortaokulu olarak iki tane okulumuz mevcut. Yusuf Hoca İlkokuluna, Milli Eğitim Komisyonumuza biz yazdık, onu da bu hafta içinde değerlendireceğiz. Yusuf Hoca İlkokulunun ismi, Gazi ilkokulu olacak ve Gazi ismini Yusuf Hoca İlkokuluna taşımış olacağız. Böylelikle okulun ismi de kaybolmamış olacak.Bakanlığımızın okulun kapatılması ili ilgili yazısı var burada, biz aldığımız kararlarda hem Bakanlığımızın olurları hem Valiliğimizin olurları doğrultusunda iş ve işlemlerimizi yürütmekteyiz. Ama her türlü önlemi almaktayız tabi ki. Gazi İlkokulundaki personelimizin durumuyla ilgili de insan kaynaklarımı birimimiz gerekli çalışmayı yapmakta en güzel şekilde çözüm üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.