DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051159-0,74%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arraiolos Grubu üyesi 6 ülkenin cumhurbaşkanı iklim kriziyle mücadele için ortak çağrı yaptı

Arraiolos Grubu üyesi 6 ülkenin cumhurbaşkanı iklim kriziyle mücadele için ortak çağrı yaptı

ABONE OL
4 Ağustos 2023 11:35
Arraiolos Grubu üyesi 6 ülkenin cumhurbaşkanı iklim kriziyle mücadele için ortak çağrı yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arraiolos Grubu üyesi 6 ülke, Akdeniz’de iklim kriziyle bir an evvel mücadele için ortak bir bildiriyle bölgeye ve uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Malta Cumhurbaşkanı George Vella, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo De Sousa ve Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar’ın ortak imzasıyla yayımlanan bildiride, Akdeniz’deki iklim krizine dikkati çekildi.

Sakelaropulu’nun inisiyatifiyle yapılan çağrıda, iklim krizinin ciddi boyutlara ulaştığı vurgulanarak, krizden etkilenen Akdeniz’in sadece su ve elektrik sıkıntılarıyla değil, sel, uzun süreli yüksek hava sıcaklıkları, orman yangınları ve çölleşme gibi tehlikelerle de karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Bildiride, radikal doğa olaylarının ekosistemi mahvederek günlük yaşamı tehdit ettiği belirtilerek, “Artık ne siyasi uzlaşı için ne de ekonomik sebeplerle kaybedecek zaman yok. Acilen harekete geçmek ve etkili inisiyatifler almak zorunluluğu vardır. Tüm Akdeniz ülkeleri iklim krizinin sonuçlarının tersine çevrilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için uyumlu bir şekilde harekete geçmelidir.” ifadelerine yer verildi.

Liderler, Avrupa Birliği (AB), Akdeniz ülkeleri ve uluslararası topluma iklim krizi konusunu siyasi gündemin üst sıralarında tutmaları için çağrıda bulundu.

Arraiolos Grubu

Arraiolos Grubu AB üye ülkelerinin cumhurbaşkanı ve devlet başkanlarının yılda bir gayriresmi olarak bir araya gelmesiyle oluşturulan siyasi bir forum.

Yıllık toplantılarda, AB’nin geleceği ve küreselleşmenin yol açtığı sorunlar gibi konular ele alınıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.