www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Başbakan Boyko Borisov, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında, “Avrupa İlaç Ajansı, COVID-19’a karşı etkili, güvenilir ve güvenli aşıları onaylayıp kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesinin hemen ardından arzu eden tüm Bulgaristan vatandaşları en hızlı bir şekilde koronavirüse karşı aşılanma fırsatına sahip olacak” diye kaydetti. Aşılama tamamen ücretsiz ve gönüllü olarak yapılacak.
Bulgaristan vatandaşlarının onaylanmış aşılara ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu miktarlara erişimini garanti altına almak için hükümet AB Acil Durum Destek Aracı bütçesinin tamamlanması için ek finansman olarak 6 374 930 leva kaynak tahsis edilmesi kararı aldı. Bulgaristan bu mekanizma sayesinde salgın koşullarında gerekli miktarda aşıya sahip olacak.
Bakanlar Kurulu, 17 280 şişe Remdesivir ilacı satın almak için Sağlık Bakanlığının 2020 yılı bütçesinden 14 milyon levaya varan ek harcamalar yapılmasını onayladı. Şu anda yaklaşık 2 000 şişe mevcut.
Borisov, “Doktorlarımız bu ilacı hastalığın daha ağır evrelerindeki tedavisinde kullanıyor, bu yüzden ülke genelinde hastanelerde yatan ve ihtiyacı olan her hastaya verebilmek için 17 280 şişe daha almaya karar verdik” diye belirtti ve Remdesivir’in diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında COVID-19’u olan kritik hastaların hayatını kurtardığını vurguladı.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).