DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,940,96
BIST 9.059,682,87%
BITCOIN 2286549-0,55%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asabi yönetici

Asabi yönetici

ABONE OL
28 Haziran 2021 09:27
Asabi yönetici
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya bölgesindeki 12 ticaret ve sanayi odası ile borsanın, İstanbul Ticaret Borsası ve TOBB kuruluşu UMAT Umumi Mağazalar Türk A.Ş.’nin ortaklığı ile 2001 yılında İpsala Gümrük Kapısı’nın yap-işlet-devret yöntemi ile inşaatı için kurulan İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü A. A. geçtiğimiz hafta büyük bir skandala imza attı.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü A.A. geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde Gümrük Müdürü ile birlikte yürüdüğü sırada bölgede çalışan inşaat işçisine park edilen bir otomobili kaldırması talimatı verdi. İnşaat işçisi, otomobilin kendisine ait olmadığını ve anahtarının da olmadığını söyleyerek kaldıramayacağını söyledi. Bu nedenle ikili arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma sırasında sinirlerine hakim olamayan Genel Müdür A.A., iddiaya göre, belinde taşıdığı silahı çekerek işçisinin kafasına dayayarak tehdit etti.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Silahlı tehdit olayından sonra işçi, Genel Müdür A.A.’dan şikayetçi olunca adli soruşturma başlatıldı. İpsala Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile müşteki ve şüphelilerin ifadesi alındı. Silahlı tehdit olayının duyulması üzerine şirket yönetim kurulu da idari işlemler için olaya el koydu.

İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü A.A. ise, yaşanan silahlı tehdit olayı ve mağdurun şikâyetinden vazgeçmesi yönünde baskı yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin sorumuzu, “Mağdur dediğiniz kişi beni tehdit etti. Kendisini tanımam, zaten şikâyetçi oldu. Ben de, savcılıkta ifade verdim. Hiçbir şekilde baskı söz konusu değildir.” şeklinde yanıtladı.

YÖNETİM NE DİYOR?

İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Sefer Kaya Üzen silahlı tehdit olayının Perşembe günü yaşandığını ve kendisinin aynı gün bilgisi olduğunu söyleyerek, “Ancak olayın tam detaylarını bilmiyorum. Olayı ortaya koyabilecek her türlü altyapı gümrük sahasında var ve görülecek. Yanlış yapan biri varsa bedelini ödemek zorundadır. Salı günü yönetim kurulunu toplantıya davet edeceğim ve burada olayın detaylarına vakıf olacağız. Mağdurun şikayetini geri aldırmak gibi bir girişimin olması mümkün değil, doğru da değildir” dedi.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Keşan Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı ise, yurtdışında seyahatte olduğunu silahlı tehdit olayının detaylarını tam olarak bilmediğini, ancak hafta içinde yönetim kurulunun toplanarak konuyu değerlendireceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.