DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045602-2,46%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OSB’de sanayicilerle imzalar atıldı

OSB’de sanayicilerle imzalar atıldı

Edirne’nin İpsala İlçesi’nde 350 dönümlük alana kurulacak olan, bölgenin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için sanayicilerle yer tahsisi sözleşmesi imzalandı.

ABONE OL
21 Aralık 2023 18:00
OSB’de sanayicilerle imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İpsala İlçesi’ne kurulacak olan OSB için Edine Valiliği Toplantı salonunda Vali Yunus Sezer’in katılımı ile sanayicilerle yer tahsisi sözleşmesi imza töreni düzenlendi.

Edirne Valiliği’nde düzenlenen imza töreninde, İpsala OSB ile ilgili 7 firmanın temsilcisiyle Edirne Valisi Yunus Sezer’in katılımıyla yer tahsisi sözleşmeleri imzalandı. Bölgede kurulacak sanayi tesislerinin birçoğunun tarıma dayalı olduğunu belirten Vali Yunus Sezer, tesislerin aynı zamanda çevreye duyarlı olduğunu belirtti.

“YOĞUN VE YORUCU BİR SÜREÇTİ”

İmza töreninde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, bugünün Edirne açısından önemli bir gün olduğun belirterek, “Yaklaşık 3 aydır 4 aydır özellikle Keşan İpsala, Keşan, Uzunköprü ilçelerimizde Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulmasıyla ilgili bir süreci devam ettiriyoruz ve çok hızlı bir şekilde burada bir yol aldık. Keşan ve İpsala’da, süreç tamamlandı ve burada artık firmalarımıza tahsis aşamasına geldik. 2024 yıl içerisinde de burada birçok firmanın binalarını bitirmiş ve inşa etmeye başlamış olduğunu hep beraber göreceğiz. Bugün İpsala ilçemizdeki OSB’den yer tahsis ettiğimiz arkadaşlarımız, firmalarımız, buradalar, onlarla ilk tahsisler yapıldığı için yer tahsisiyle ilgili burada şartnameleri ve satış sözleşmelerini beraber imzalayacağız. Bu yoğun bir süreç ve yorucu bir süreçti. Ama tabii ben burada özellikle kaymakamımıza, organize sanayi bölgesindeki ticaret odalarımıza, borsalarımıza ve yine belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu süreci çok hızlı bir şekilde geride bıraktık” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇELTİK ALIMI VE PAKETLEMESİYLE İLGİLİ FABRİKA BU SENE SONUNA KADAR TAMAMLANACAK”

Önemli ve büyük yatırım yapılacağını kaydeden Vali Sezer “Şimdi yeni bir kapı açıyoruz. Hep şunu söyledik, Edirne tarım ve turizm şehri, bunu kabulüz. Fakat yine tarıma dayalı sanayi ve yeşil sanayi dediğimiz çevreye duyarlı sanayi tesislerinin kurulması bizim açımızdan çok önemli. Yine bu sanayiyi besleyecek insanların yetiştirilmesi, eğitilmesi de çok önemli. Geçen hafta Ankara ziyaretimizde orada sanayi odasıyla bir araya geldik. Orada sanayinin organize sanayilerin içerisinde kurulan kolejleri, eğitim tesislerini gördük. Bunlar oradaki çalışacak olan kişiler organize sanayinin içerisinde eğitim alıyorlar ve daha sonra da çalışacakları firmada direkt başlıyorlar. Burada da benzer bir yapılanmayı da biz bu 3 ilçemiz için yapmayı düşünüyoruz ve onlarla da bir eğitim noktasında bir protokol yapacağız. Bilhassa ben öncelikle ilimize hayırlı olsun bu organize sanayi bölgeleri ve ilk yatırım yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz ve tebrik ediyoruz. İnşallah yatırımları hayırlı olur. Bir şeyin altını çizmek istiyoruz. Burada Tarım Kredi Yerel Müdürlüğümüze de buradan yer tahsis ettik ve belki de Türkiye’nin en büyük çeltik alımı ile ilgili ve paketlemesi ile ilgili fabrikayı da bu sene sonuna kadar tamamlayacaklar. Hemen balkanlara en yakın bölgede sınıra en yakın bölgede böyle bir organize sanayi içerisinde kendileri de yer aldılar. Önemli bir yatırım yapacaklar, büyük bir yatırım yapacaklar. Hem Tarım Bakanımıza hem Tarım Kredi Genel müdürümüze ve ekibine de buradan ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“BİRÇOK TESİS TARIMA DAYALI VE ÇEVREYE DUYARLI OLACAK”

Kurulacak tesislerin tarıma dayalı ve çevreye duyarlı olacağını kaydeden Vali Sezer, “Daha önce Keşan’a planlanmıştı ama İpsala daha hızlı çıkınca İpsala’ya kaydı ve arkadaşlar çok kısa sürede hemen 2024 başında orada da temel atıp çalışmalarına başlayacaklar. Buradaki firmalarımızın birçoğu az önce bahsettiğim gibi tarıma dayalı sanayi tesisleri olacak ve kesinlikle çevreye duyarlı çevreyi kirletmeyecek tesislere biz burada yer vereceğiz. Bunu da destekleyeceğiz. Ben tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önemli hem istihdam kaynağımız olacak. Önemli ülkemize ve ilimize de katma değeri olan tesisler olacaklar” dedi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.