DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20846892,33%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Aşısızların pandemisi haline geldi”

“Aşısızların pandemisi haline geldi”

ABONE OL
28 Eylül 2021 11:24
“Aşısızların pandemisi haline geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk Sağlığı Uzmanı Bahar Marangoz’un katılımıyla Edirne Belediye personeli “Covid-19 ve aşı farkındalığı” hakkında bilgilendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Pandemi, son günlerde aşısızların pandemisi haline geldi” diye konuştu.

Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda belediye personeline yönelik “Covid-19 ve aşı farkındalığı” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halk Sağlığı Uzmanı Bahar Marangoz, belediye personeline Covid-19 aşısı ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, aşı olmanın önemine dikkat çekti.

Tanrıkulu, “Pandemi başladığı günden beri çok yakınlarımızı kaybettik. Çok gençlerimizi kaybettik. Daha geçen hafta çok sevdiğimiz bir çalışanımız genç yaşta hayatını kaybetti, Covid’ten dolayı. Hamile bir kardeşimiz, Edirneli bir kardeşimiz yine Covid’ten dolayı hayatını kaybetti. Son dönemde artık aşısızların pandemisi haline geldi ve biz de bu konuda çok ciddi, önemler alıyoruz” diye konuştu.

Aşının olmadığı dönemde 516 tane sağlık çalışanını aşısız olduğu için hayatını kaybettiğini belirten Tanrıkulu, “Aşılar tamamlandıktan sonra toplamda hayatını kaybeden sağlık çalışanı 26” ifadelerine yer verdi.

Tanrıkulu, “Bana aşı olalım mı? diye sorduklarında ben bu istatistik bilgiyi veriyorum. Edirne aşılama konusunda da çok yüksek. İlk 3’te. Lütfen aşı olun” dedi.

Halk Sağlığı Uzmanı Bahar Marangoz, “Covid-19 ve aşı farkındalığı” ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.